Взимку жодне застілля не обійдеться без цих огірочків: пікантні і пряні овочі по-корейськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 535
![Чудовий солоний салат](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/a8/e242beb4-3c19ba0062652283d875939456ceba82.jpg?v=2331_1)
Апетитний маринований салатик на зиму
Ми розповідали, як смачно закрити огірки на зиму. Тепер ділимось рецептом цікавішої заготівлі — пряного та пікантного салату з кількох видів овочів.
Закуска виходить така смачна, що ви точно захочете її не просто їсти, а й поставити на кожен святковий стіл взимку. Рецептом огірків по-корейськи поділились на порталі "Доброта".
Інгредієнти:
- 2 кг свіжих огірків
- 0,5 кг свіжої моркви
- 5 зубчиків свіжого часнику
- 100 г кристалічного цукру
- 50 г кам'яної солі
- 100 мл 9% оцту
- 100 мл соняшникової олії
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 1 ч. л. меленої паприки
- 1 ч. л. червоного меленого перцю
Спосіб приготування:
- Свіжі огірки замочіть у холодній воді та дайте постояти кілька годин. Моркву вимийте, очистіть від шкірки та натріть на спеціальній тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою. Перекладіть її в миску, трохи посоліть та помніть руками.
- Дістаньте огірки з води, відріжте кінчики з обох сторін та наріжте товстою соломкою. Якщо плоди великі, мають багато насіння та товсту шкірку, краще їх видалити.
- Нарізані огірки разом з морквою перекладіть у велику глибоку каструлю. Часник очистіть, подрібніть, перекладіть у миску, додайте до нього цукор, сіль, олію, оцет та спеції. Вказані вище спеції можна замінити на готову приправу для корейської моркви (20 г).
- Все ретельно перемішайте та додайте до овочів, знову перемішавши. Залиште овочеву суміш маринуватися на 1,5-2 години, а краще на ніч.
- Готовим салатом наповніть заздалегідь простерилізовані банки, залийте доверху соком, накрийте кришками, поставте у велику глибоку каструлю та залийте туди води по плічка банок. Стерилізуйте банки: 0,5 л — 10 хвилин, 0,7 л — 15 хвилин, 1 л — 25 хвилин.
Закатайте банки кришками, переверніть їх догори дном, укутайте ковдрою та залиште до повного охолодження. Зберігайте банки з салатом у прохолодному місці, краще в льосі. Також ми ділились рецептом смачних кабачків.