Взимку жодне застілля не обійдеться без цих огірочків: пікантні і пряні овочі по-корейськи

Читать на русском
Автор
535
Чудовий солоний салат
Чудовий солоний салат. Фото vgolos.ua

Апетитний маринований салатик на зиму

Ми розповідали, як смачно закрити огірки на зиму. Тепер ділимось рецептом цікавішої заготівлі — пряного та пікантного салату з кількох видів овочів.

Закуска виходить така смачна, що ви точно захочете її не просто їсти, а й поставити на кожен святковий стіл взимку. Рецептом огірків по-корейськи поділились на порталі "Доброта".

Інгредієнти:

  • 2 кг свіжих огірків
  • 0,5 кг свіжої моркви
  • 5 зубчиків свіжого часнику
  • 100 г кристалічного цукру
  • 50 г кам'яної солі
  • 100 мл 9% оцту
  • 100 мл соняшникової олії
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. червоного меленого перцю

Спосіб приготування:

  1. Свіжі огірки замочіть у холодній воді та дайте постояти кілька годин. Моркву вимийте, очистіть від шкірки та натріть на спеціальній тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою. Перекладіть її в миску, трохи посоліть та помніть руками.
  2. Дістаньте огірки з води, відріжте кінчики з обох сторін та наріжте товстою соломкою. Якщо плоди великі, мають багато насіння та товсту шкірку, краще їх видалити.
  3. Нарізані огірки разом з морквою перекладіть у велику глибоку каструлю. Часник очистіть, подрібніть, перекладіть у миску, додайте до нього цукор, сіль, олію, оцет та спеції. Вказані вище спеції можна замінити на готову приправу для корейської моркви (20 г).
  4. Все ретельно перемішайте та додайте до овочів, знову перемішавши. Залиште овочеву суміш маринуватися на 1,5-2 години, а краще на ніч.
  5. Готовим салатом наповніть заздалегідь простерилізовані банки, залийте доверху соком, накрийте кришками, поставте у велику глибоку каструлю та залийте туди води по плічка банок. Стерилізуйте банки: 0,5 л — 10 хвилин, 0,7 л — 15 хвилин, 1 л — 25 хвилин.

Закатайте банки кришками, переверніть їх догори дном, укутайте ковдрою та залиште до повного охолодження. Зберігайте банки з салатом у прохолодному місці, краще в льосі. Також ми ділились рецептом смачних кабачків.