Колорадський жук піде з вашої грядки: як захистити баклажани від цього шкідника

Читать на русском
Автор
Прості лайфхаки, як боротися з колорадськими жуками Новина оновлена 05 червня 2024, 15:37
Прості лайфхаки, як боротися з колорадськими жуками. Фото Freepik

Що потрібно зробити, щоб відвадити шкідників від грядки з баклажанами

Мало хто знає, що колорадські жуки ласують не лише картоплею, а й люблять грядки з баклажанами. Проте є способи, як з ними боротися. "Телеграф" вже розповідав, як захистити плоди черешні від птахів-шкідників, а сьогодні ділиться як відвадити колорадських жуків від грядки з баклажанами.

Як виявилося, є два ефективні способи боротьби зі шкідниками баклажанів, пише novyny.live. Із цими лайфхаками колорадські жуки забудуть дорогу на ваш город.

Як відвадити колорадських жуків з грядки

Спосіб перший

Досвідчені городники знають про важливість городнього сусідства. Так, на грядці з баклажанами потрібно посадити деякі види рослин, які є природними репелентами. До таких, наприклад, відносяться квасоля, огірки, календула, чорнобривці, коріандр і матіола. Посадіть ці рослини по сусідству з баклажанами, вони відлякають колорадських жуків.

Спосіб другий

Боротися з колорадськими жуками за допомогою рослин можна і іншим способом — приготуйте спеціальний відвар з травами. Цим відваром слід обприскувати грядки з баклажанами. Вам знадобляться кульбаба, полин і чистотіл. Можна зробити окремий відвар із кожної трави, а можна приготувати один відвар із усіма цими рослинами. Покладіть у відро траву приблизно на чверть, потім залийте теплою водою і дайте настоятися 2-3 дні. Перед розпорошенням на грядках додайте у відвар натерте господарське мило приблизно 40-50 грам. Після обробки таким розчином колорадські жуки підуть із вашого городу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як помити полуницю, щоб вона справді була чистою. Ці цікаві лайфхаки знадобляться в сезон полуниці.