Старовинна українська страва з картоплею: як приготувати ситні лежні
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Чудовий рецепт ситної вечері або обіду
Ми розповідали, як приготувати смачні солодкі парові вареники — м’які та соковиті. Тепер ділимось рецептом незвичної старовинної української страви з картоплею.
Проста рецептура, доступні інгредієнти та чудовий результат — все це робить лемішки ідеальною стравою як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Рецептом поділились на порталі "Є".
Інгредієнти:
- 550 г гречаного борошна
- 100 г пшеничного борошна
- 800 мл окропу
- 1 ч. л. солі
Для начинки:
- 300 г відвареної картоплі
- 300 г кисломолочного сиру
- 3 зубчики часнику
- сіль до смаку
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішайте гречане та пшеничне борошно, додайте дрібку солі та залийте окропом. Замішайте тісто великою ложкою, а коли воно стане вже теплим, замішуйте руками.
- Викладіть тісто на стіл, посипаний пшеничним борошном, і трохи розкатайте. Для начинки об'єднайте кисломолочний сир та товчену відварену картоплю, посоліть. Додайте подрібнений часник.
- Розігрійте духовку до 180°C. З тіста сформуйте коржики розміром з долоню. Викладіть на кожен коржик начинку і сформуйте лемішки у формі продовгуватих котлет.
- Обсмажте лемішки на пательні з олією до золотистої скоринки. Перекладіть лемішки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці протягом 20 хвилин.
Готові лемішки подавайте зі сметаною та часником або з соусом з олії та подрібненого часнику. Також ми ділились рецептом смачної страви з кабачка та картоплі.