Врятувати урожай полуниці від жука-довгоносика допоможуть ці засоби

Читать на русском
Автор
Як позбутися довгоносика на полуниці Новина оновлена 06 червня 2024, 09:30
Як позбутися довгоносика на полуниці. Фото botanichka.ru

Ці жуки харчуються листям полуниці та відкладають свої яйця у бутони

Огородники вкладають значні зусилля у створення ідеальних умов зростання фруктів, овочів і ягід, а й у боротьбу зі шкідниками. Це вимагає постійної уваги, ретельного догляду та використання різних методів захисту, щоб урожай залишався здоровим.

У матеріалі "УНІАН" експерти розповіли, чому полуницю атакують довгоносики та чим вони шкідливі. Також городникам підказали, якими народними засобами можна вигнати жуків зі свого саду.

Як розпізнати довгоносика на полуниці

Довгоносики на полуниці зазвичай легко впізнаються за їх характерними рисами, такими як довге вузьке тіло і довгі вусики, які нагадують хоботок. Виявити їх присутність можна по дрібних дірочках на листі та слідах гризні на стеблах та пагонах полуниці. Вони часто ховаються під листям або в землі біля коріння рослин.

Шкода, завдана цими комахами, полягає в тому, що вони харчуються листям і соком рослин, що може призвести до погіршення стану полуниці, зниження врожаю і навіть його загибелі у разі масової появи шкідників. Тому важливо своєчасно виявити та контролювати наявність довгоносиків, щоб запобігти шкоді рослинам.

Як позбутися довгоносика на полуниці

Експерти не радять вдаватися до "хімії", щоб не нашкодити ягодам, найкраще прогнати жуків за допомогою народних засобів. Можна обробити кущі полуниці міцним розчином гірчиці. Для цього візьміть 2 столові ложки сухої гірчиці, розбавте в одному літрі води та обприскуйте ягоди.

Також відлякати шкідників допоможе розчин зубного м’ятного порошку. Він готується за такою ж технологією, як і гірчичний.

Ще у боротьбі з довгоносиками допоможе відвар полину. Візьміть 1 кілограм підв’яленої трави, залийте 4 літрами води та прокип’ятіть 10 хвилин. Після цього розчин потрібно процідити, долити води, щоб обсяг становив 10 літрів і додати господарського мила.

Раніше "Телеграф" ділився ефективними способами боротьби зі слимаками. Вигнати шкідників можна без використання покупних засобів.