Як урятувати врожай капусти від шкідників: запам’ятайте рецепт цього розчину

Читать на русском
Автор
1590
Чим обробити капусту від шкідників Новина оновлена 04 червня 2024, 20:36
Чим обробити капусту від шкідників. Фото Pixabay

Потрібно вміти захищати свій город, без застосування "хімії"

Овочі на городі вимагають не тільки захисту від примх погоди, а й від підступних шкідників. Щоб урожай був багатим і здоровим, важливо застосовувати комплексні заходи для догляду за рослинами. Особливу увагу городникам радять звернути на капусту, яку часто атакують комахи.

У матеріалі Agronomist розказано, як захистити свій город без "хімії". Допоможе простий, але ефективний розчин.

Чим обробити капусту від шкідників

Капусту часто атакують такі шкідники, як капустяна міль та попелиця. Ці комахи можуть значно пошкодити листя та знизити якість урожаю. У боротьбі з ними є безліч отрутохімікатів, але використовувати їх городникам не рекомендують, тому що можна нашкодити овочам.

Найкращим рішенням стане зольно-мильний розчин. Для його приготування знадобиться цебро або каструля, в яку потрібно висипати півлітрову банку просіяної золи або пічної сажі та залити її 10 літрами окропу. Інгредієнти потрібно ретельно перемішати та залишити на добу. Потім подрібніть 60 грамів господарського мила і додайте до суміші, щоб воно розчинилося. Залишіть розчин під кришкою ще на добу.

Перед тим, як використовувати розчин, його треба збовтати, потім під кожен кущ капусти вилити по одній склянці. Цей засіб допоможе швидко відлякати шкідників.

Раніше "Телеграф" ділився ефективними способами боротьби зі слимаками. Вигнати шкідників можна без використання покупних засобів.