Додайте цей засіб під час прання: речі будуть як нові

Читать на русском
Автор
2194
Як позбутися плям і освіжити одяг
Як позбутися плям і освіжити одяг. Фото Canva

Окремі засоби допоможуть позбутися плям

На одязі залишаються плями від жиру, вина, крові та іншого походження. Бувають ситуації, коли спеціальні засоби закінчуються, а речі треба відчистити. Тоді треба використати один народний засіб. Також нещодавно ми розповідали, чим натерти кран до блиску.

Одразу кілька завдань допоможе розв'язати звичайна лимонна кислота. Вона має кілька значущих переваг для прання одягу, пише Ukr.media.

Робить воду м'якою

У багатьох областях України вода з крану тече жорсткою. Відповідно, це впливає й на якість прання, бо речі стають твердими та сіруватими. Пом'якшити воду може лимонна кислота. Тоді речі стають приємнішими на дотик і відновлюють свою свіжість.

Долає накип

Жорстка вода шкодить й самій пральній машинці. Вапняний наліт осідає на стінках пристрою, й це призводить до зменшення терміну експлуатації. Якщо ж додати лимонну кислоту у машинку під час прання, то вона відчистить відкладення.

Очищає плями

Лимонна кислота добре працює з різними видами плям, як-от, від кави, чаю, фруктів та вина. Перевага цієї речовини у тому, що вона м'яко діє на одяг, на відміну від деяких інших народних засобів. Тому можна використовувати її навіть на делікатні тканини.

Бореться з поганим запахом

Лимонна кислота допомагає позбутися поганих запахів та робить одяг свіжішим. Особливо це стосується рушників і спортивних речей, які швидко вбирають неприємні запахи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися харчової молі одним засобом. Для цього буде потрібна камфорна олія.