Без оцту та гірчиці: як приготувати хрумкі солоні огірки за старовинним рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Простий рецепт хрустких огірочків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/1f/79c32a66-6474d31272935fa130c41e69626631f9.jpg?v=0186_1)
Як смачно засолити огірки на зиму
Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось чудовим рецептом солоних огірочків на зиму.
Зазвичай в них додають оцет — для кращого збереження. Однак рецепт, яким поділились на порталі ProstoWay, не передбачає його використання. Огірки виходять хрусткі, апетитні і дуже смачні.
Інгредієнти:
- огірки свіжі, середні;
- 2-3 парасольки кропу;
- 2-4 листи хрону (можна більше);
- по 2-3 шт. листя смородини, вишні, дуба (все або на вибір);
- 3-5 зубчиків часнику;
- 2 літри води;
- 4 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Замочуємо огірки перед засолюванням на 1-2 години в холодній воді. Це допоможе їм зберегти пружність.
- Не варто обрізати хвостики та кінчики — це забезпечить огірка твердість. Використовуйте для рецепту звичайну сіль без добавок і лише великого помелу.
- У чисті банки на дно поміщаємо кілька листів хрону, смородини (до смаку можна покласти вишню або дуб). Зубчики часнику чистимо і викладаємо на дно цілими.
- Щільно викладаємо огірки у банку. Розміщуємо великі унизу, менші зверху.
- Готуємо розсіл з води та солі. Розчиняємо сіль у окропі, охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо ним підготовлені банки.
- Відправляємо в банку парасольку кропу, кладемо 2-3 смородинові листи. Накриваємо марлею і залишаємо на добу.
Після цього банки закриваємо щільною пластиковою кришкою та прибираємо на зберігання. Зберігати готові огірки варто в холодильнику. Також ми ділились рецептом смачних вареників.