Без оцту та гірчиці: як приготувати хрумкі солоні огірки за старовинним рецептом

Читать на русском
Автор
Простий рецепт хрустких огірочків
Простий рецепт хрустких огірочків. Фото freepik.com

Як смачно засолити огірки на зиму

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось чудовим рецептом солоних огірочків на зиму.

Зазвичай в них додають оцет — для кращого збереження. Однак рецепт, яким поділились на порталі ProstoWay, не передбачає його використання. Огірки виходять хрусткі, апетитні і дуже смачні.

Інгредієнти:

  • огірки свіжі, середні;
  • 2-3 парасольки кропу;
  • 2-4 листи хрону (можна більше);
  • по 2-3 шт. листя смородини, вишні, дуба (все або на вибір);
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • 2 літри води;
  • 4 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо огірки перед засолюванням на 1-2 години в холодній воді. Це допоможе їм зберегти пружність.
  2. Не варто обрізати хвостики та кінчики — це забезпечить огірка твердість. Використовуйте для рецепту звичайну сіль без добавок і лише великого помелу.
  3. У чисті банки на дно поміщаємо кілька листів хрону, смородини (до смаку можна покласти вишню або дуб). Зубчики часнику чистимо і викладаємо на дно цілими.
  4. Щільно викладаємо огірки у банку. Розміщуємо великі унизу, менші зверху.
  5. Готуємо розсіл з води та солі. Розчиняємо сіль у окропі, охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо ним підготовлені банки.
  6. Відправляємо в банку парасольку кропу, кладемо 2-3 смородинові листи. Накриваємо марлею і залишаємо на добу.

Після цього банки закриваємо щільною пластиковою кришкою та прибираємо на зберігання. Зберігати готові огірки варто в холодильнику. Також ми ділились рецептом смачних вареників.