Гарнір готувати не доведеться: гречка з апетитною куркою сподобається близьким

Читать на русском
Автор
М'ясо з гречкою та овочами обмінюються та насичуються соками та ароматами один одного
М'ясо з гречкою та овочами обмінюються та насичуються соками та ароматами один одного. Фото zira.uz

Чудова домашня страва для всієї сім'ї

Якщо метушитися на кухні та готувати складні страви бажання немає, можна зосередитися на простих, але не менш смачних стравах. Зокрема, чудовим рішенням буде приготувати плов на вечерю.

Також близьким неодмінно сподобається курка тушкована з гречкою на сковорідці. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "olga_riabenko".

Як приготувати курку з гречкою на сковорідці

Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 5 шт.;
  • сіль;
  • перець;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • гречка – 1 склянка;
  • бульйон або вода – 3 склянки;
  • петрушка сушена;
  • часник – 1 шт.;
  • лавровий лист;
  • свіжа зелень;

Спосіб приготування:

  1. Курячі ніжки посолити, поперчити та обсмажити до золотистої скоринки з усіх сторін, викласти на тарілку.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, а моркву — кубиками, обсмажити на тій же сковорідці протягом кількох хвилин.
  3. Далі нарізати перець кубиками, додати до інших овочів, обсмажити.
  4. Додати до овочів гречку, перемішати та обсмажити протягом хвилини.
  5. Додати бульйон або воду, сушену зелень та курячі ніжки.
  6. Занурити розрізаний навпіл неочищений часник.
  7. Накрити кришкою і тушкувати близько 15 хв до готовності.
  8. В кінці додати лавровий лист та подрібнену свіжу зелень.

Раніше ми публікували простий рецепт макаронів з фаршем та томатами. Це ситна вечеря нашвидкуруч.