Рис буде дуже розсипчастим: з цим рецептом забудете навіть про плов

Читать на русском
Автор
Розсипчастий рис з томатною пастою
Розсипчастий рис з томатною пастою. Фото ukr.media

Мінімум продуктів – максимум смаку

Рис це важливий продукт на нашій кухні. Ми готуємо з ним найсмачніший плов і найрізноманітніші салати.

Проте рецепт від Ukr.Media незвичайний. Усього з кількох простих інгредієнтів, без м’яса ви приготуєте до вечері приголомшливу страву. Рис з томатною пастою вийде настільки смачним та розсипчастим, що близькі відмовиться навіть від плову.

Як приготувати розсипчастий рис з томатною пастою

Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;
  • вода — 1,8 склянки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатна паста — 1 ст.л.;
  • мелена солодка паприка – 1 ч. л.;
  • олія – 3 ст.л. +4 ч. л.;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору.
  2. У сковороду додаємо солодку червону паприку, трохи меленого чилі та томатну пасту. Все перемішуємо.
  3. Рис ретельно миємо, сушимо та викладаємо в сотейник. Все перемішуємо, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.
  4. В окремій склянці розводимо воду із сіллю, виливаємо в сковороду, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 16-18 хвилин.

Вимикаємо вогонь, перемішуємо рис і даємо настоятися йому близько 10 хвилин. Подаємо готовий рис як гарнір до улюблених котлет.