Рис буде дуже розсипчастим: з цим рецептом забудете навіть про плов
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Розсипчастий рис з томатною пастою](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/75/814a8235-4a58edd82a1f41b9030b2b06cb64a75c.png?v=0733_1)
Мінімум продуктів – максимум смаку
Рис це важливий продукт на нашій кухні. Ми готуємо з ним найсмачніший плов і найрізноманітніші салати.
Проте рецепт від Ukr.Media незвичайний. Усього з кількох простих інгредієнтів, без м’яса ви приготуєте до вечері приголомшливу страву. Рис з томатною пастою вийде настільки смачним та розсипчастим, що близькі відмовиться навіть від плову.
Як приготувати розсипчастий рис з томатною пастою
Інгредієнти:
- рис – 1 склянка;
- вода — 1,8 склянки;
- цибуля – 1 шт.;
- томатна паста — 1 ст.л.;
- мелена солодка паприка – 1 ч. л.;
- олія – 3 ст.л. +4 ч. л.;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору.
- У сковороду додаємо солодку червону паприку, трохи меленого чилі та томатну пасту. Все перемішуємо.
- Рис ретельно миємо, сушимо та викладаємо в сотейник. Все перемішуємо, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.
- В окремій склянці розводимо воду із сіллю, виливаємо в сковороду, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 16-18 хвилин.
Вимикаємо вогонь, перемішуємо рис і даємо настоятися йому близько 10 хвилин. Подаємо готовий рис як гарнір до улюблених котлет.