Ідеальний рецепт кабачків на зиму: виходять хрусткі та апетитні
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Кабачки в соусі сацебелі
Ми ділились рецептом смачних консервованих огірочків. Тепер розповідаємо, як закрити кабачки на зиму.
Вдалим рецептом поділились на порталі "Господинька". Він простий, швидкий, а результат – неймовірно смачний та ароматний. Кабачки в соусі сацебелі виходять хрусткими та апетитними.
Інгредієнти:
- 2,5 кг кабачків
- 1 головка часнику
- 1 ст. л. солі
- 180 г цукру
- 1 ст. л. чорного перцю
- 1 ч. л. сушеного базиліку
- 400 мл соусу сацебелі
- 100 мл олії
- 100 мл оцту 9%
Спосіб приготування:
- Наріжте кабачки тонкими кружечками і викладіть у каструлю. Додайте подрібнений часник.
- До кабачків додайте сіль, перець, цукор, базилік і соус сацебелі. Влийте олію і перемішайте.
- Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте кабачки на повільному вогні близько 30 хвилин, часто помішуючи, щоб вони тушкувалися рівномірно.
- Зніміть каструлю з вогню, влийте оцет і добре перемішайте. Розкладіть кабачки з маринадом у чисті стерилізовані банки.
- Залийте банки соусом, що залишився, і поставте їх у каструлю з водою. Вода повинна доходити до половини банок. Стерилізуйте банки на повільному вогні близько 30 хвилин.
Закатайте банки кришками і дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Також ми розповідали, як цей овоч можна дуже смачно приготувати.