Намазка вийде ніжною та ароматною: вся справа в одному інгредієнті

Читать на русском
Автор
Найсмачніша намазка з грибів
Найсмачніша намазка з грибів. Фото noviydoctor.com

Таку смакоту будете їсти ложками

Без різноманітних намазок не обійтися ні під час перекушування, ні під час сімейного обіду чи святкового столу. Однак ця намазка вийде особливо ніжною та ароматною, і все тому, що ми готуватимемо її з печериць.

Приготуйте цей паштет за рецептом "Добрих новин" — і ви насолоджуватиметеся і неймовірним ароматом, і її смаком. Спробуйте — і переконайтесь самі.

Як приготувати грибну намазку

складові

  • 500 г печериць;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 100 мл вершків;
  • 2 ст. л. сметани;
  • сіль та перець за смаком;
  • свіжа зелень (петрушка чи кріп) для подачі.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю і часник, ретельно миємо і нарізаємо печериці.
  2. Розігріваємо сковороду з вершковим та оливковим маслом, викладаємо цибулю. Коли він посмажиться до прозорості, додаємо часник, а за кілька хвилин — підготовлені гриби. Смажимо до випаровування рідини та золотистості – на це піде близько 10-15 хвилин.
  3. Через зазначений час зменшуємо вогонь, додаємо вершки та сметану. Ретельно все перемішуємо та готуємо ще кілька хвилин, поки суміш не стане однорідною та кремовою.
  4. Солимо, перчимо все і за допомогою блендера пюруємо до однорідної консистенції.
  5. Перекладаємо паштет у контейнер, даємо охолонути і відправляємо в холодильник на кілька годин або на ніч, щоб він застиг і став ароматнішим.

Подаємо грибний паштет з домашнім лавашем, хлібом, тостами чи крекерами. За бажанням прикрашаємо бутерброди зеленню.