Намазка вийде ніжною та ароматною: вся справа в одному інгредієнті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Найсмачніша намазка з грибів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/0f/87f498df-70d95f61a9d40ba79dac5b71e83e30ff.jpg?v=0929_1)
Таку смакоту будете їсти ложками
Без різноманітних намазок не обійтися ні під час перекушування, ні під час сімейного обіду чи святкового столу. Однак ця намазка вийде особливо ніжною та ароматною, і все тому, що ми готуватимемо її з печериць.
Приготуйте цей паштет за рецептом "Добрих новин" — і ви насолоджуватиметеся і неймовірним ароматом, і її смаком. Спробуйте — і переконайтесь самі.
Як приготувати грибну намазку
складові
- 500 г печериць;
- 1 велика цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 100 мл вершків;
- 2 ст. л. сметани;
- сіль та перець за смаком;
- свіжа зелень (петрушка чи кріп) для подачі.
Спосіб приготування:
- Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю і часник, ретельно миємо і нарізаємо печериці.
- Розігріваємо сковороду з вершковим та оливковим маслом, викладаємо цибулю. Коли він посмажиться до прозорості, додаємо часник, а за кілька хвилин — підготовлені гриби. Смажимо до випаровування рідини та золотистості – на це піде близько 10-15 хвилин.
- Через зазначений час зменшуємо вогонь, додаємо вершки та сметану. Ретельно все перемішуємо та готуємо ще кілька хвилин, поки суміш не стане однорідною та кремовою.
- Солимо, перчимо все і за допомогою блендера пюруємо до однорідної консистенції.
- Перекладаємо паштет у контейнер, даємо охолонути і відправляємо в холодильник на кілька годин або на ніч, щоб він застиг і став ароматнішим.
Подаємо грибний паштет з домашнім лавашем, хлібом, тостами чи крекерами. За бажанням прикрашаємо бутерброди зеленню.