Капсули або традиційний порошок: що обрати для прання

Читать на русском
Автор
Що найкраще відмиває речі
Що найкраще відмиває речі. Фото Колаж ИИ/Unsplash

Переваги та недоліки різних засобів для прання

Серед безлічі засобів для прання найбільш популярними є порошок та капсули. Порошок є традиційним засобом і відомий багато років. Капсули для прання – порівняно новий продукт, але вже встиг завоювати популярність. Обидва засоби для прання загалом працюють добре, але який із них варто обрати для прання.

Який засіб краще для прання

Хоча капсули вважаються більш зручними у використанні, багато хто, як і раніше, використовують перевірені роками пральні порошки. Вони ефективні, добре очищають одяг і не ушкоджують його. Формули сипких миючих засобів постійно вдосконалюються, завдяки чому практично кожен порошок здатний видалити більшу частину забруднень.

Порошок зручний тим, що його можна використовувати для замочування, попереднього прання руками.

Однак при використанні традиційного прального порошку іноді доводиться використовувати ще кондиціонер для білизни. Він робить одяг м’яким і надає йому приємного аромату. Ще один недолік порошку полягає в тому, що його досить складно дозувати. Також він часто засихає всередині контейнера пральної машини і його складно видалити.

Капсули для прання дуже зручні у використанні. Достатньо просто помістити засіб на дно барабана пральної машини, завантажити брудну білизну та встановити необхідний цикл прання. Після закінчення одяг стає чистим і пахне свіжістю.

Значним плюсом є і те, що багато капсул для прання вже містять у своєму складі засоби для виведення плям і кондиціонер. А це означає, що при їх використанні немає потреби купувати додаткові ополіскувачі.

При неправильному використанні капсули погано розчиняються та залишають слід на одязі. Це їх недолік.

Прання може бути ефективним як при використанні порошку, так і при використанні капсул для прання. Кожен може вибрати той засіб, який йому найбільше підходить.

Раніше "Телеграф" розповідав про обов’язкову процедуру з машинкою після прання. Завдяки цьому в машині не з’явиться пліснява.