Плями зникнуть, а шкарпетки знову стануть білими: який засіб використати під час прання

Читать на русском
Автор
Речі будуть м'якими та чистими
Речі будуть м'якими та чистими. Фото vozli.com.ua

Цей лайфхак вам знадобиться

Господині звикли використовувати лимонну кислоту у кулінарії. Однак, не всі знають, що цей засіб також є досить ефективним під час прання.

Вона може не лише пом'якшити воду, але й продезінфікувати й усунути плями на одязі. Про це інформує "Ukr.Media".

Як використовувати лимонну кислоту під час прання

Видалення накипу і жорсткості води

Лимонна кислота допомагає пом'якшити воду, розчиняючи мінеральні відкладення. Це робить її особливо корисною в районах з жорсткою водою, де відкладення кальцію можуть накопичуватися на одязі та в пральній машині. Використання лимонної кислоти допомагає зберігати одяг м'яким і попереджає появу білих плям на темних тканинах.

Очищення та дезінфекція

Лимонна кислота має природні антибактеріальні властивості, що допомагає усувати бактерії та неприємні запахи з одягу. Вона також ефективна проти плям від поту та дезодорантів, особливо на білому одязі.

Видалення плям і освітлення тканин

Лимонна кислота може допомогти вивести плями від чаю, кави, вина та інших органічних речовин. Вона також допомагає освітлити тканини, роблячи білі речі яскравішими і свіжішими на вигляд.

Заміна кондиціонера для білизни

Лимонна кислота може бути використана як натуральний замінник кондиціонера для білизни. Вона пом'якшує тканини, не залишаючи хімічних залишків, як це роблять комерційні кондиціонери.

Раніше ми писали, як прибрати затхлий запах з рушників. Для цього оцет не знадобиться.