З ніжною молодою картоплею та печерицями: рецепт ідеального літнього рагу

Читать на русском
Автор
Простий рецепт рагу з печерицями та молодою картоплею
Простий рецепт рагу з печерицями та молодою картоплею. Фото Bioveld

Ця страва може бути ситним обідом або вечерею

Літнє меню особливе тим, що воно — поживне та смачне. Вже з'являється молода картопелька, тому її часто починають готувати зі сметаною та кропом. Також з неї можна зробити смачне літнє рагу, додавши кілька простих продуктів. До речі, нещодавно ми розповідали, як приготувати макарони з фаршем і томатом.

Перевага рагу у легкості його приготування, пише Shuba.life. Потрібно просто покласти в одну місткість деякі інгредієнти та варити їх до готовності. Водночас ця страва радує вдалим поєднанням смаків. Після неї ніхто не буде голодним, а гості ще й питатимуть рецепт.

Інгредієнти

  • Вода — 2 л.;
  • червона сочевиця — 200 г.;
  • томатна паста — 5 ст. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 4 шт.;
  • стебло селери — 3 шт.;
  • печериці — 300 г.;
  • молода картопля — 400 г.;
  • зубчики часнику — 6 шт.;
  • сушений чебрець — 2 ч. л.;
  • сушене орегано — 1 ч. л.;
  • соєвий соус — 40 мл.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування

  1. Чистимо овочі — моркву, картоплю, цибулю, селеру та гриби. Усе дрібно нарізаємо. Це стосується і часнику, і петрушки.
  2. Тим часом сочевицю варто помити та залити холодною водою.
  3. Беремо об'ємну каструлю та наливаємо туди 2-3 столові ложки олії. Смажимо на середньому вогні.
  4. Після цього вносимо туди подрібнену цибулю, моркву та селеру. Солимо та перчимо за смаком. Смажимо їх 8-10 хвилин.
  5. Тоді закидаємо в загальну каструлю гриби, часник, чебрець, орегано. Їх смажимо ще 3-4 хвилини.
  6. Після цього додаємо зверху борошно та перемішуємо. Хай готується у ньому 1 хвилину.
  7. Вносимо до нашої страви соєвий соус і все перемішуємо.
  8. Кладемо у каструлю молоду картоплю, сочевицю, томатний соус, лаврове листя.
  9. Усе заливаємо водою, солимо та перчимо.
  10. Страва має закипіти, тоді знижуємо вогонь до малого.
  11. Показником, що рагу вже готове є те, що картопля стала м'якою.
  12. Посипаємо петрушкою та смакуємо!

Раніше "Телеграф" писав. як приготувати смачну окрошку на кефірі. Це дуже апетитна страва, яка освіжить вас у літню пору.