З ніжною молодою картоплею та печерицями: рецепт ідеального літнього рагу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Простий рецепт рагу з печерицями та молодою картоплею](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/66/e74f8f7e-765ae2771264c2fe6561c8bcbb710665.jpg?v=4168_1)
Ця страва може бути ситним обідом або вечерею
Літнє меню особливе тим, що воно — поживне та смачне. Вже з'являється молода картопелька, тому її часто починають готувати зі сметаною та кропом. Також з неї можна зробити смачне літнє рагу, додавши кілька простих продуктів. До речі, нещодавно ми розповідали, як приготувати макарони з фаршем і томатом.
Перевага рагу у легкості його приготування, пише Shuba.life. Потрібно просто покласти в одну місткість деякі інгредієнти та варити їх до готовності. Водночас ця страва радує вдалим поєднанням смаків. Після неї ніхто не буде голодним, а гості ще й питатимуть рецепт.
Інгредієнти
- Вода — 2 л.;
- червона сочевиця — 200 г.;
- томатна паста — 5 ст. л.;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 4 шт.;
- стебло селери — 3 шт.;
- печериці — 300 г.;
- молода картопля — 400 г.;
- зубчики часнику — 6 шт.;
- сушений чебрець — 2 ч. л.;
- сушене орегано — 1 ч. л.;
- соєвий соус — 40 мл.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- борошно — 2 ст. л.;
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування
- Чистимо овочі — моркву, картоплю, цибулю, селеру та гриби. Усе дрібно нарізаємо. Це стосується і часнику, і петрушки.
- Тим часом сочевицю варто помити та залити холодною водою.
- Беремо об'ємну каструлю та наливаємо туди 2-3 столові ложки олії. Смажимо на середньому вогні.
- Після цього вносимо туди подрібнену цибулю, моркву та селеру. Солимо та перчимо за смаком. Смажимо їх 8-10 хвилин.
- Тоді закидаємо в загальну каструлю гриби, часник, чебрець, орегано. Їх смажимо ще 3-4 хвилини.
- Після цього додаємо зверху борошно та перемішуємо. Хай готується у ньому 1 хвилину.
- Вносимо до нашої страви соєвий соус і все перемішуємо.
- Кладемо у каструлю молоду картоплю, сочевицю, томатний соус, лаврове листя.
- Усе заливаємо водою, солимо та перчимо.
- Страва має закипіти, тоді знижуємо вогонь до малого.
- Показником, що рагу вже готове є те, що картопля стала м'якою.
- Посипаємо петрушкою та смакуємо!
Раніше "Телеграф" писав. як приготувати смачну окрошку на кефірі. Це дуже апетитна страва, яка освіжить вас у літню пору.