Улюблені ватрушки стануть ще смачнішими: приготуйте їх з полуницею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такі ватрушки зроблять ваш день ідеальним
Багато хто пам'ятає смак ароматних ватрушок, які вони готували в дитинстві з мамою чи бабусею. Ця випічка тоді здавалася найсмачнішою у світі.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати ту саму випічку з дитинства, але зробити її смачнішою, додавши сезонну ягоду — полуницю. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "anny.cooking".
Як приготувати ватрушки з полуницею
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 300 г;
- цільнозернове борошно – 100 г;
- жовток;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сметана – 150 г;
- цукор – 2 ч. л.;
- кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч. л.;
- полуниця – 200 г;
Спосіб приготування:
- Для основи зʼєднати кисломолочний сир, борошно, жовток, розпушувач.
- Добре перемішати.
- Для начинки зʼєднати сметану, цукор і крохмаль.
- Добре перемішати.
- Сирне тісто поділити на 6 частин.
- Сформувати круглі човники на пергаменті.
- Рівномірно розподілити сметанну начинку по ватрушкам, викласти свіжу полуницю, злегка присипати крохмалем.
- Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин до золотистості основи.
- Після випікання охолодити та можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати картопляні млинці з сиром. Це ідеальна страва для перекусу.