Улюблені ватрушки стануть ще смачнішими: приготуйте їх з полуницею

Читать на русском
Автор
Цю випічку готувати дуже просто
Цю випічку готувати дуже просто. Фото shuba.life

Такі ватрушки зроблять ваш день ідеальним

Багато хто пам'ятає смак ароматних ватрушок, які вони готували в дитинстві з мамою чи бабусею. Ця випічка тоді здавалася найсмачнішою у світі.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати ту саму випічку з дитинства, але зробити її смачнішою, додавши сезонну ягоду — полуницю. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "anny.cooking".

Як приготувати ватрушки з полуницею

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 300 г;
  • цільнозернове борошно – 100 г;
  • жовток;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сметана – 150 г;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч. л.;
  • полуниця – 200 г;

Спосіб приготування:

  1. Для основи зʼєднати кисломолочний сир, борошно, жовток, розпушувач.
  2. Добре перемішати.
  3. Для начинки зʼєднати сметану, цукор і крохмаль.
  4. Добре перемішати.
  5. Сирне тісто поділити на 6 частин.
  6. Сформувати круглі човники на пергаменті.
  7. Рівномірно розподілити сметанну начинку по ватрушкам, викласти свіжу полуницю, злегка присипати крохмалем.
  8. Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин до золотистості основи.
  9. Після випікання охолодити та можна подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати картопляні млинці з сиром. Це ідеальна страва для перекусу.