Пікнік без турбот: простий спосіб очистити гриль, мангал і шампури

Читать на русском
Автор
Очистити мангал чи гриль дуже легко Новина оновлена 21 травня 2024, 12:31
Очистити мангал чи гриль дуже легко. Фото Freepik

Корисні лайфхаки, які стануть у пригоді на пікніку

Жоден справжній пікнік не обходиться без приготування м’яса на вогні десь на природі. Однак, після застілля потрібно помити не лише посуд, а й решітку для гриля чи шампура. "Телеграф" уже розповідав, як очистити черешню від шкідників, а сьогодні ділиться простим лайфхаком, як відмити гриль та шампура після пікніка.

Як відомо, краще мити інвентар для пікніка відразу після використання, коли залишки їжі та жиру ще свіжі, пише Ukr.Media. Однак, є спосіб, як очистити решітки чи шампури навіть коли все вже засохло.

Як очистити гриль, мангал та шампура

Для миття пікнікового інвентарю краще використовувати не хімічні засоби. У цьому випадку добре підійде народний засіб — оцет і сода. Змішайте їх у рівних пропорціях, а потім нанесіть губкою на всі металеві поверхні.

Для більшого ефекту цю суміш потрібно залишити на приладах на кілька годин. Потім залишиться просто протерти та прибрати залишки жиру та їжі

Цей лайфхак не тільки допоможе позбавитися значної кількості нагару чи жиру без використання агресивних хімічних засобів, але й зробить ваш гриль або мангал акуратнішим.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно прати кросівки у машині. Корисні підказки для любителів спортивного взуття.