"Зимовий король": салат, який з’їдять першим серед усіх заготовок

Читать на русском
Автор
Салат з огірків "Зимовий король"
Салат з огірків "Зимовий король". Фото vazhnoznat.com

Готується просто, з’їдається швидко

Безумовно, влітку готувати різноманітні салати просто. У сезон овочів можна побалувати близьких пікантними стравами. А ось що робити взимку, коли на прилавках овочів чи ні, чи вони дуже дорогі?

Разом із "Важно знать" пропонуємо приготувати салат "Зимовий король". Він стане незамінною закускою та важливим інгредієнтом розсольника чи солянки. Хрумка та пікантна страва завиє звання улюбленої закуски.

Як приготувати салат "Зимовий король"

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків;
  • 400 г цибулі;
  • 40 мл 9%-го оцту;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 8 горошин чорного (запашного) перцю;
  • зелень (кріп, петрушка) за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Огірки замочуємо у холодній воді на кілька годин. Після цього зливаємо воду, зрізаємо краї огірків і нарізаємо тонкими кружальцями товщиною 2-3 мм.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями або четвертинками, подрібнюємо зелень. Все відправляємо до огірків, солимо та перемішуємо. Залишаємо всі хвилини на 40, щоб вони пустили сік.
  3. Салат викладаємо в каструлю, додаємо цукор, перець горошком та оцет і перемішуємо. Ставимо все на плиту та на середньому вогні доводимо до кипіння, помішуючи. Варимо огірки близько 3-5 хвилин.
  4. Як тільки всі огірки поміняють колір на жовто-зелений, знімаємо з вогню, розкладаємо по стерилізованим банкам та заливаємо маринадом.
  5. Банки закриваємо стерилізованими кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою до повного остигання.

Подавати їх можна з ароматним пловом, відвареною або смаженою картоплею, м’ясними стравами. Вийде дуже смачно.