Відправили все в банку та запекли у духовці: цю рибку легко приготують навіть діти
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1462
Мінімум інгредієнтів – максимум смаку
Різні рибні страви не тільки ситні та корисні, але ще й дуже смачні. Безумовно, однією з найпопулярніших риб є скумбрія – ми її маринуємо, смажимо і навіть запікаємо з плавленим сирком.
Якщо не хочеться довго возитися на кухні, але хочеться побалувати близьких незвичайною стравою, разом із "Бабусиними рецептами" пропонуємо запекти скумбрію з овочами… у банку. Цей цікавий спосіб приготування риби зацікавить навіть ваших дітей і вони вам допоможуть. Риба вийде соковитою, легкою та ніжною, а овочі просочаться ароматом скумбрії. Готується страва простіше простого — ви навіть не встигнете втомитися. До того ж вона смачне як у гарячому, так і холодному вигляді.
Як запекти скумбрію з овочами у банці
Інгредієнти:
- скумбрія – 500 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- олія соняшникова – 3 ст. л.;
- сік лимонний – 1 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 0.5 ч. л.;
- лавровий лист – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Очищені та промиті овочі нарізаємо не сильно крупно, довільними шматочками. Частину відправляємо до банку.
- Рибу потрошимо, ретельно миємо і нарізаємо шматочками шириною близько 2 см. Викладаємо їх в миску, додаємо сіль, цукор і лимонний сік. Все ретельно перемішуємо. Частину викладаємо на овочі у банку.
- Далі в банку відправляємо овочі, що залишилися, лавровий лист, на них — шматочки риби, що залишилися. Вливаємо рослинну олію.
- Банку накриваємо фольгою у два шари та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.
Готову скумбрію подаємо з улюбленим салатом. Смачного!