Просто і смачно: апетитна картопля в "сільському" стилі

Читати російською
Автор

Картопля виходить апетитною та ароматною

Ми розповідали, як смачно приготувати кабачки. Тепер ділимось рецептом дуже апетитного та простого гарніру з картоплі.

Це картопля в "сільському" стилі — адже саме так, з олією та цибулею відварений коренеплід часто подають в селах. Страва виходить дуже ароматною. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 3 великі картоплини сорту, що швидко розварюється
  • 1 середня цибулина
  • нерафінована соняшникова олія
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Розріжте картоплину навпіл і потріть зрізи один об одного. Якщо половинки злипнуться, значить, картопля розвариста, ідеально підходить для цього рецепту. Поставте каструлю з підсоленою водою на вогонь.
  2. Очистіть картоплю та наріжте її шматочками середнього розміру. Варіть картоплю близько 20 хвилин, доки ніж буде легко входити в шматочки.
  3. Наріжте цибулю великими півкільцями. Візьміть ємність із щільною кришкою та махровий рушник, щоб укутати картоплю.
  4. Викладіть зварену картоплю в ємність шарами, пересипаючи цибулею. Щедро полийте олією (можна використовувати гірчичну).
  5. Закрийте ємність кришкою, добре струсіть і укутайте рушником на півгодини. Можна тримати картоплю в теплі довше, струшуючи її 2-3 рази.

М'які шматочки відбиватимуться об стінки ємності, утворюючи неймовірний соус. Ця картопля чудово підійде як гарнір або як самостійна страва. Вона відмінно смакуватиме з оселедцем або солоними огірочками. Ми ділились вдалим рецептом.