Без вершків і згущеного молока: домашнє морозиво вийде не гірше за магазинне

Читать на русском
Автор
Домашнє морозиво без консервантів
Домашнє морозиво без консервантів. Фото babusyni-retsepty

Більше не купуватимете улюблену насолоду в магазині

Серед усіх літніх десертів особливої популярності користується морозиво. А що робити, якщо до покупних солодощів немає довіри?

В цьому випадку можна приготувати морозиво вдома. Тим більше з "Бабусиними рецептами" це взагалі просто — знадобиться лише кілька простих інгредієнтів та трохи часу. Якщо ж вам захочеться насолоди із шоколадним смаком, можна додати розтоплений шоколад або какао.

Як приготувати домашнє морозиво

Інгредієнти:

  • молоко (можна 2.5%) – 1 літр;
  • цукровий пісок – 2 склянки по 200 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яєчні жовтки – 5 шт.;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;
  • ванілін або ванільний цукор.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні жовтки відправляємо в глибоку миску, додаємо ванілін, цукор та крохмаль. Ретельно розтираємо все до одержання густої маси.
  2. В окрему каструлю виливаємо молоко, відправляємо в нього вершкове масло та трохи підігріваємо. Близько 150-200 мл маси відправляємо в суміш із жовтками та розмішуємо до однорідного стану. Повинна вийти маса із густотою сметани.
  3. Молоко, що залишилося, ставимо на вогонь трохи більше середнього. Постійно помішуючи, вливаємо яєчно-молочну масу та доводимо до кипіння. Не чекаємо, поки закипить і одразу знімаємо з плити.
  4. Даємо масі охолонути, помішуючи, поки вона гаряча. Коли вона охолоне до кімнатної температури, розливаємо в будь-який посуд та закриваємо. Відправляємо в холодильник на 4-6 годин, щоби маса застигла.

До речі, вдома можна приготувати й найсмачніше згущене молоко. Спробуйте — і ви не купуватимете її більше в магазині.