Десерт зі смаком дитинства: як приготувати желе "Пташине молоко"

Читать на русском
Автор
Смачний десерт, що просто тане в роті
Смачний десерт, що просто тане в роті. Фото 1000.menu

"Пташине молоко" сподобається дітям та дорослим

Мабуть, у кожного бувають смакові флешбеки з дитинства, наприклад при куштуванні ароматної ватрушки з сиром чи тертого пирога. Знайомий багатьом і смак цукерок "Пташине молоко".

І попри те, що у наш час можна купити десерт на будь-який смак інколи все-одно хочеться згадати давно забутий смак. Рецепт десерту "Пташине молоко" опублікували на Instagram-сторінці "receptuk.ua".

Як приготувати десерт "Пташине молоко"

Інгредієнти для білого шару

  • сметана – 300 г;
  • згущене молоко – 150 г;
  • молоко – 200 мл;
  • желатин – 15 г;
  • вода – 50 мл;

Інгредієнти для шоколадного шару

  • сметана – 300 г;
  • цукор – 80 г;
  • молоко – 200 мл;
  • шоколад чорний – 100 г;
  • желатин – 15 г;
  • вода – 50 мл;

Спосіб приготування:

  1. Для приготування білого шару необхідно желатин залити холодною водою та залишити на 10 хв.
  2. Сметану змішати зі згущеним молоком та молоком, перемішати до однорідності.
  3. Желатин розігріти у мікрохвильовці та охолодити, влити до сметано-молочної суміші.
  4. Перелити все у форму та відправити у холодильник до повного застигання.
  5. Тим часом приготувати шоколадний шар. Для цього желатин потрібно залити холодною водою та залишити на 10 хвилин.
  6. До сметани додати цукор та розмішати до розчинення цукру.
  7. Шоколад залити молоком та розігріти в мікрохвильовці, перемішати до розчинення шоколаду.
  8. В теплу шоколадну суміш додати желатин та розмішати.
  9. Теплу шоколадну масу змішати зі сметаною та вилити у форму поверх білого шару.
  10. Відправляємо у холодильник до застигання.

Раніше ми публікували рецепт лінивих вареників з ягодами. Вони швидко готуються та швидко з’їдаються.