Десерт зі смаком дитинства: як приготувати желе "Пташине молоко"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачний десерт, що просто тане в роті](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/15/8f15343f-ef3f995df5aed0b753df0fc91c125150.jpg?v=1071_1)
"Пташине молоко" сподобається дітям та дорослим
Мабуть, у кожного бувають смакові флешбеки з дитинства, наприклад при куштуванні ароматної ватрушки з сиром чи тертого пирога. Знайомий багатьом і смак цукерок "Пташине молоко".
І попри те, що у наш час можна купити десерт на будь-який смак інколи все-одно хочеться згадати давно забутий смак. Рецепт десерту "Пташине молоко" опублікували на Instagram-сторінці "receptuk.ua".
Як приготувати десерт "Пташине молоко"
Інгредієнти для білого шару
- сметана – 300 г;
- згущене молоко – 150 г;
- молоко – 200 мл;
- желатин – 15 г;
- вода – 50 мл;
Інгредієнти для шоколадного шару
- сметана – 300 г;
- цукор – 80 г;
- молоко – 200 мл;
- шоколад чорний – 100 г;
- желатин – 15 г;
- вода – 50 мл;
Спосіб приготування:
- Для приготування білого шару необхідно желатин залити холодною водою та залишити на 10 хв.
- Сметану змішати зі згущеним молоком та молоком, перемішати до однорідності.
- Желатин розігріти у мікрохвильовці та охолодити, влити до сметано-молочної суміші.
- Перелити все у форму та відправити у холодильник до повного застигання.
- Тим часом приготувати шоколадний шар. Для цього желатин потрібно залити холодною водою та залишити на 10 хвилин.
- До сметани додати цукор та розмішати до розчинення цукру.
- Шоколад залити молоком та розігріти в мікрохвильовці, перемішати до розчинення шоколаду.
- В теплу шоколадну суміш додати желатин та розмішати.
- Теплу шоколадну масу змішати зі сметаною та вилити у форму поверх білого шару.
- Відправляємо у холодильник до застигання.
Раніше ми публікували рецепт лінивих вареників з ягодами. Вони швидко готуються та швидко з’їдаються.