Посадіть їх біля альтанки: які рослини відлякують комарів

Читати російською
Автор

Деякі рослини можуть стати приправою або частиною салату

Влітку комах стає ще більше ніж навесні — вони можуть набридати чи навіть шкодити. Серед таких — комарі. Своїм дзижчанням та укусами вони не додають радості тим, хто вирішив відпочити на природі.

Боротися із комарами потрібно знищуючи їхні місця існування — не допускати на ділянці стоячої води, косити високі бур'яни тощо. Однак є й інший спосіб. Деякі рослини, такі як базилік, меліса, м’ята перцева, лаванда, чорнобривці, розмарин і евкаліпт, відомі своїми природними властивостями відлякувати комарів. Посадіть їх навколо місць для відпочинку на відкритому повітрі, щоб відлякати комах.

Також можна використати їх і на собі — пом’яти листя та натерти їхньою олією шкіру для додаткового захисту. Для тих, хто любить смажити шашлик є ще один спосіб захисту — покладіть кілька гілочок розмарину на гриль, щоб наповнити повітря його ароматом і допомогти відігнати комарів.

Одночасно з цим доведено, що популярний лайфхак з використанням лимона та гвоздики не працює. Зазначається, що найкращим репелентом буде олія лимонного евкаліпта або олія котячої м’яти, що підтверджено Агентством з охорони навколишнього середовища США (EPA).

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що робити в червні в саду, аби клумби були на заздрість сусідам. Квіти, які відквітли варто підрізати вчасно.