Посадіть їх біля альтанки: які рослини відлякують комарів

Читать на русском
Автор
Укуси комарів можуть бути неприємні
Укуси комарів можуть бути неприємні

Деякі рослини можуть стати приправою або частиною салату

Влітку комах стає ще більше ніж навесні — вони можуть набридати чи навіть шкодити. Серед таких — комарі. Своїм дзижчанням та укусами вони не додають радості тим, хто вирішив відпочити на природі.

Боротися із комарами потрібно знищуючи їхні місця існування — не допускати на ділянці стоячої води, косити високі бур'яни тощо. Однак є й інший спосіб. Деякі рослини, такі як базилік, меліса, м’ята перцева, лаванда, чорнобривці, розмарин і евкаліпт, відомі своїми природними властивостями відлякувати комарів. Посадіть їх навколо місць для відпочинку на відкритому повітрі, щоб відлякати комах.

Також можна використати їх і на собі — пом’яти листя та натерти їхньою олією шкіру для додаткового захисту. Для тих, хто любить смажити шашлик є ще один спосіб захисту — покладіть кілька гілочок розмарину на гриль, щоб наповнити повітря його ароматом і допомогти відігнати комарів.

Одночасно з цим доведено, що популярний лайфхак з використанням лимона та гвоздики не працює. Зазначається, що найкращим репелентом буде олія лимонного евкаліпта або олія котячої м’яти, що підтверджено Агентством з охорони навколишнього середовища США (EPA).

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що робити в червні в саду, аби клумби були на заздрість сусідам. Квіти, які відквітли варто підрізати вчасно.