Забудете про доставку: як приготувати порційний суші-торт вдома

Читать на русском
Автор
Незвичайний та смачний торт
Незвичайний та смачний торт. Фото zira.uz

Готується просто, а з'їдається швидко

Японська кухня міцно вкоренилася в раціон українців. Суші та роли замовляють на вечерю, їдять їх у ресторанах та беруть з собою, коли йдуть до когось у гості.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати порційний суші-торт у себе вдома. Цей смак власноруч приготовленої страви вас точно вразить, інформують на Instagram-сторінці "kathycoooks".

Як приготувати суші-торт

Інгредієнти:

  • рис для суші – 200 г;
  • оцет для суші – 2 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • слабосолоний лосось – 150 г;
  • кунжут – за смаком;
  • соус теріякі – за смаком;
  • соус солодкий чилі – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Авокадо розрізати навпіл. Одну половинку нарізати слайсами, а іншу — кубиком.
  2. Огірок теж нарізати кубиком. Рибу – слайсами.
  3. Рис заздалегідь відварити, згідно з інструкцією на упаковці, додати рисовий оцет, цукор та сіль. Залишити охолоджуватись.
  4. У велику мірну ложку викласти спочатку слайси авокадо, а потім його кубики.
  5. Викласти рибу.
  6. Викласти огірок, а зверху – рис, та добре спресувати.
  7. Перевернути форму та обережно вийняти тортик.
  8. Додати соус теріякі та солодкий чилі. Притрусити кунжутом.

Раніше ми писали, як приготувати рулет з оселедцем в лаваші. Такої смачної закуски ви ще не їли.