Забудете про доставку: як приготувати порційний суші-торт вдома
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайний та смачний торт](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/1d/c82f0d8a-cc41fd1fdfd80e168a186299e08e71dd.jpg?v=1118_1)
Готується просто, а з'їдається швидко
Японська кухня міцно вкоренилася в раціон українців. Суші та роли замовляють на вечерю, їдять їх у ресторанах та беруть з собою, коли йдуть до когось у гості.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати порційний суші-торт у себе вдома. Цей смак власноруч приготовленої страви вас точно вразить, інформують на Instagram-сторінці "kathycoooks".
Як приготувати суші-торт
Інгредієнти:
- рис для суші – 200 г;
- оцет для суші – 2 ст. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- авокадо – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- слабосолоний лосось – 150 г;
- кунжут – за смаком;
- соус теріякі – за смаком;
- соус солодкий чилі – за смаком;
Спосіб приготування:
- Авокадо розрізати навпіл. Одну половинку нарізати слайсами, а іншу — кубиком.
- Огірок теж нарізати кубиком. Рибу – слайсами.
- Рис заздалегідь відварити, згідно з інструкцією на упаковці, додати рисовий оцет, цукор та сіль. Залишити охолоджуватись.
- У велику мірну ложку викласти спочатку слайси авокадо, а потім його кубики.
- Викласти рибу.
- Викласти огірок, а зверху – рис, та добре спресувати.
- Перевернути форму та обережно вийняти тортик.
- Додати соус теріякі та солодкий чилі. Притрусити кунжутом.
Раніше ми писали, як приготувати рулет з оселедцем в лаваші. Такої смачної закуски ви ще не їли.