Забудете дорогу до відділу з сирами: як приготувати його вдома

Читать на русском
Автор
Смачний ніжний сир, виготовлений в домашніх умовах
Смачний ніжний сир, виготовлений в домашніх умовах. Фото 1000.menu

Робиться сир просто та досить швидко

Твердий сир є одним із найпопулярніших продуктів у кошику чи не кожної господині. Їх існує безліч видів та відрізняється технологія приготування кожного.

Інколи вдома можна відчути себе сироваром та спробувати приготувати цей продукт на власній кухні. Як саме це зробити — розповідають Instagram-сторінці "viktoriiapetrenko76".

Як приготувати твердий сир вдома

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 1 кг;
  • молоко – 1 л;
  • яйця – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • вершкове масло – 100 г (за бажанням);

Спосіб приготування:

  1. В каструлю вилити молоко.
  2. Додати кисломолочний сир.
  3. Варити на середньому вогні. Сир має розплавитися і злипатися в грудочки.
  4. Вилити його на друшляк, відділити від сироватки.
  5. Потім перекласти в каструлю.
  6. Додати сіль, мускатний горіх і одне яйце.
  7. Ретельно розмішати та почати плавити сир. Робити це протягом декількох хвилин, а потім додати соду.
  8. Після контакту з содою маса одразу збільшується. Завдяки цьому сир буде пористий.
  9. Перекласти в будь-яку зручну ємність і трішки утрамбувати – сир вже повністю прохолонув і повністю готовий до вживання.

Раніше ми публікували хитрий рецепт дивовижного сніданку. Такі сирники навіть смажити не потрібно.