Будете їхати з дому — покладіть аркуш паперу у раковину: навіщо це робити

Читать на русском
Автор
2296
З раковини більше не буде неприємних запахів
З раковини більше не буде неприємних запахів. Фото vtop-shop.com.ua

Цей лайфхак вам знадобиться

Якщо раковиною не користуватися довгий час, то гідрозамикач у водопроводі може засихати, розповсюджуючи неприємний запах по всій квартирі. Аби цього уникнути необхідно всього-на-всього покласти аркуш паперу до раковини, якщо ви плануєте їхати на довгий час.

Завдяки такій простій дії ви повернетеся у квартиру де, як і раніше, приємно пахне. Про це інформує "Ukr.Media".

Навіщо класти аркуш паперу у раковину

Так, у деяких випадках, особливо якщо у вас стара сантехніка, з раковини можуть виходити неприємні запахи. Це може бути спричинено різними факторами, такими як залишки їжі, що накопичуються в трубах, бактеріями або навіть старими каналізаційними системами, які не мають достатньої вентиляції. Якщо раковина залишається без води протягом тривалого часу, рівень води в гідравлічному затворі (сифоні) може знижуватися, що також сприяє проникненню запахів з каналізації в приміщення.

Якщо покласти аркуш паперу у раковину перед довгим від'їздом, він слугуватиме своєрідною бар'єрною зоною, яка допоможе зменшити поширення запахів у вашому будинку. Папір перекриває частину отвору зливу, створюючи додаткову перешкоду для поширення неприємних ароматів. Крім того, папір може вбирати вологу, що допоможе утримувати рівень води в гідравлічному затворі на достатньому рівні, навіть якщо ви не користуєтесь раковиною тривалий час.

Раніше ми писали, як відбілити білі шкарпетки за допомогою підручних засобів. Цей лайфхак вам стане у пригоді.