Шкарпетки стануть біліше-білого: який копійчаний засіб застосувати

Читать на русском
Автор
997
Ваші шкарпетки стануть немов новенькі
Ваші шкарпетки стануть немов новенькі. Фото rbc.ua

Цей лайфхак вам знадобиться

Білі шкарпетки є базовим елементом гардероба багатьох людей. Однак вони мають один суттєвий недолік, через який їх доводиться змінювати чи не кожного місяця, — білі шкарпетки швидко забруднюються.

Відбілити їх можна за допомогою хімічних засобів з магазину або ж скористатися підручними засобами, що є у кожному домі. Ви здивуєтеся, наскільки добре вони працюють, переконують на порталі "Ukr.Media".

Як відбілити шкарпетки вдома

Так, для відбілювання цього предмету гардероба необхідно налити рідкий пральний засіб у миску або порошок для ручного прання згідно з інструкцією. Після цього додати 1 столову ложку зубної пасти та 2 столові ложки солі, перемішати, доки сіль повністю не розчиниться. Долити до суміші 2-3 л окропу. На цьому етапі можна додати таблетку для посудомийної машини, якщо шкарпетки дуже брудні і не відпираються в пральній машині.

Далі замочити шкарпетки у цьому розчині, долити ще гарячої води за необхідності, щоб вони були повністю покриті та додати 100 мл столового оцту. Залишити шкарпетки у розчині до повного охолодження води. А далі залишиться лише випрати шкарпетки у пральній машині.