Підживіть цим кущі малини - і вони засиплють вас урожаєм: яке добриво треба внести у ґрунт

Читать на русском
Автор
1000
Малина виросте величезною
Малина виросте величезною. Фото Freepik

Яке добриво малина обожнює

Навесні малина потребує особливого догляду, тому, якщо хочете отримати гарний її урожай, варто знати, чим її найкраще підживити. Раніше ми розповідали, яке добриво збільшить урожай кабачків, а тепер ділимося, чим підживити малину.

Не варто відразу вдаватися до агресивних хімікатів, можна скористатися народними методами. Про них розповіли на порталі "Один факт".

Чим підживити малину

  • Попіл. Він збагачує ґрунт калієм, фосфором, магнієм і кальцієм. Вони потрібні для гарного росту рослини. Попіл варто вносити кожні 2-3 роки у ґрунт.
  • Сидерати. У міжряддях малини треба посадити бобові культури (люпин, конюшина, горох). Вони збагачують землю азотом. Коли ці сидерати квітнуть, їх можна зрізати і залишити для розкладання.
  • Настій коров’яку чи кінського гною. Це добриво органічне та ефективне. Для приготування настою треба наповнити пів відра органікою і залити доверху водою. Далі треба накрити кришкою і залишити в теплому місці. Речовину перед поливом треба розвести водою 1:1.
  • Перегній. Це органічний матеріал, який багатий на поживні речовини. Для гарного ефекту він повинен пролежати на грядці хоча б рік.

Раніше "Телеграф" розповідав, яке добриво допоможе збільшити урожай огірків. Простий продукт, який є на кухні в кожного, вас врятує.