Для такого сніданку у вас завжди все є в холодильнику: готуємо ситний омлет із начинкою

Читать на русском
Автор
Смачний омлет із ситною начинкою
Смачний омлет із ситною начинкою. Фото lifestyle.today.ua

Ідеальний сніданок нашвидкуруч

Одним із найпопулярніших варіантів для сніданку є пишний омлет. І якщо класичний рецепт трохи набрид, пропонуємо урізноманітнити його.

Разом з Today ми сьогодні приготуємо сніданок із яєць з начинкою. Приготувати його можна з того, що під рукою є дуже швидко і просто. У рецепті ми використовуватимемо ковбасу, проте її можна замінити лососем, грибами чи сосисками. Сир для цього омлету можна вибирати будь-який, головне — щоб він був якісним та добре плавився.

Як приготувати омлет з начинкою

Інгредієнти на 1 порцію, на сковороду діаметром 17-18 см

  • 2 курячі яйця;
  • 0,3 склянки молока;
  • 0,5 ст. л. борошна;
  • будь-яка ковбаса;
  • 25 г твердого сиру;
  • 1 ст. л. кетчупу;
  • улюблена зелень;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль, чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішуємо з молоком, борошном, сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Все збиваємо за допомогою віночка чи міксера до однорідної пишної маси.
  2. Ковбасу дрібно нарізаємо, сир натираємо на тертці або нарізаємо на тонкі платівки, подрібнюємо зелень.
  3. Розігріваємо сковороду з олією, виливаємо яєчну суміш, накриваємо кришкою. Готуємо, доки низ не зарум’яниться, а верх не стане сухим.
  4. Перевертаємо омлет, на одну половинку омлету викладаємо ковбасу і додаємо трохи кетчупу, сир та зелень.
  5. Коли омлет знизу підрум’яниться, складаємо навпіл, накриваємо кришкою і готуємо кілька хвилин, поки не розправиться сир.
  6. Готовий омлет подаємо зі свіжим хлібом та улюбленими овочами.

Раніше ми розповідали, як можна використовувати яєчну шкаралупу. Вам точно ця хитрість знадобиться після приготування омлету.