Якщо не поміщається у пральну машину: як випрати велику ковдру або плед руками

Читати російською
Автор
Новина оновлена 23 травня 2024, 10:14

Корисні підказки, як випрати ковдру вдома

Навесні та влітку багато господинь вирішують випрати та освіжити домашні ковдри. Однак зробити це може бути важко, якщо велика ковдра і не поміщається в барабан пральної машини. "Телеграф" вже розповідав, як випрати подушки в машині, а сьогодні ділиться, як очистити ковдру чи плед вручну.

Якщо ви перевірили, що ваша ковдра не поміститься у пральну машину, а нести її в хімчистку не хочете, можна випрати її руками, пише Gazeta.ua. Ось кілька порад, як це зробити.

Найкраще прати ковдру у ванні. Наповніть її теплою водою, додайте 6 ложок харчової соди та 2 ложки засобу для миття посуду. Також можна використовувати м’який гель для прання. Занурте ковдру в цей розчин і замочіть у ньому на 3-4 години, при цьому регулярно перевертайте.

Коли ковдра відмокне і вода стане брудною, її потрібно злити, набрати чисту і добре прополоскати ковдру. Можна повторити полоскання у чистій воді кілька разів, залежно від забруднення води.

Після того, як ковдра стане чистою, потрібно зробити так, щоб з неї максимально витекла вода. Зробіть щось типу поперечини у ванні та покладіть на неї ковдру, щоб вода стікала вниз. Коли ковдра буде майже сухою, її можна винести на балкон або у двір на свіже повітря, щоб вона остаточно висохла.

Раніше "Телеграф" розповідав лайфхак для дівчат. Як відмити фарбу для волосся, якщо вона потрапила на шкіру.