Збережуть форму та якість: прості підказки, як випрати подушки в машині

Читать на русском
Автор
Випрати подушки в домашніх умовах дуже просто Новина оновлена 22 травня 2024, 16:26
Випрати подушки в домашніх умовах дуже просто. Фото Freepik

Як правильно прати подушки?

Навесні та влітку, коли на вулиці тепло, саме час випрати та освіжити домашні подушки. Зробити це можна у пральній машинці. "Телеграф" вже розповідав про помилку з капсулами для прання, а сьогодні ділиться порадами, як випрати подушки.

Як виявилося, є кілька простих, але важливих правил, які допоможуть зберегти подушки після прання в машині, пише obozrevatel.com. З цими підказками ваші подушки будуть чистими та свіжими.

Як правильно прати подушки в машині

Вибирайте делікатний режим

При пранні подушок у машині потрібно використовувати делікатний режим прання. Слідкуйте, щоб подушки мали можливість вільно прокручуватися в барабані. Тож якщо у вас подушки великі, краще прати по одній.

М’який засіб для прання

При пранні подушок необхідно використовувати м’які миючі засоби. Агресивні засоби можуть пошкодити тканину та наповнювач. Перед пранням важливо прочитати інструкції виробника і для подушок, і для миючого засобу.

Правильне сушіння

При сушінні подушок у сушильній машині, найкраще використовувати низький температурний режим. Однак, краще сушити їх на свіжому повітрі, це допоможе зберегти форму подушок. При цьому слідкуйте, щоб подушка не піддавалася прямим сонячним променям.

Розпушування та перевертання

Щоб подушки зберегли форму, м’якість та пухнастість, найкраще регулярно їх розпушувати та перевертати після прання. Це запобігає збиванню наповнювача і допомагає зберігати форму і м’якість подушок.

Раніше "Телеграф" розповідав Лайфхак для дівчат. Як відмити фарбу для волосся, якщо вона потрапила на шкіру.