Якщо не поміщається у пральну машину: як випрати велику ковдру або плед руками

Читать на русском
Автор
Випрати ковдру можна і без пральної машини Новина оновлена 23 травня 2024, 10:14
Випрати ковдру можна і без пральної машини. Фото Freepik

Корисні підказки, як випрати ковдру вдома

Навесні та влітку багато господинь вирішують випрати та освіжити домашні ковдри. Однак зробити це може бути важко, якщо велика ковдра і не поміщається в барабан пральної машини. "Телеграф" вже розповідав, як випрати подушки в машині, а сьогодні ділиться, як очистити ковдру чи плед вручну.

Якщо ви перевірили, що ваша ковдра не поміститься у пральну машину, а нести її в хімчистку не хочете, можна випрати її руками, пише Gazeta.ua. Ось кілька порад, як це зробити.

Найкраще прати ковдру у ванні. Наповніть її теплою водою, додайте 6 ложок харчової соди та 2 ложки засобу для миття посуду. Також можна використовувати м’який гель для прання. Занурте ковдру в цей розчин і замочіть у ньому на 3-4 години, при цьому регулярно перевертайте.

Коли ковдра відмокне і вода стане брудною, її потрібно злити, набрати чисту і добре прополоскати ковдру. Можна повторити полоскання у чистій воді кілька разів, залежно від забруднення води.

Після того, як ковдра стане чистою, потрібно зробити так, щоб з неї максимально витекла вода. Зробіть щось типу поперечини у ванні та покладіть на неї ковдру, щоб вода стікала вниз. Коли ковдра буде майже сухою, її можна винести на балкон або у двір на свіже повітря, щоб вона остаточно висохла.

Раніше "Телеграф" розповідав лайфхак для дівчат. Як відмити фарбу для волосся, якщо вона потрапила на шкіру.