Як правильно прати кросівки у машині: корисні підказки

Читать на русском
Автор
Після прання кросівки будуть, як нові Новина оновлена 17 травня 2024, 10:57
Після прання кросівки будуть, як нові. Фото Pinterest

Після прання кросівки знову стануть чистими та свіжими

Кросівки — улюблене літнє взуття багатьох. Однак під час носіння це взуття легко забруднити. Як виявилося, кросівки можна прати в пральній машині, проте потрібно дотримуватися деяких правил. "Телеграф" вже розповідав, як легко вивести плями поту з одягу, а сьогодні ділиться порадами, як випрати кросівки в машині.

Як виявилося, є кілька порад, які зроблять прання кросівок ефективнішим, пише obozrevatel.com. Після прання ваші кросівки знову будуть чистими та охайними.

Як випрати кросівки в пральній машині

Використовуйте наволочку

Стара наволочка може стати в нагоді під час прання кросівок. Покладіть туди взуття, як у мішечок, зав’яжіть гумкою краї і відправляйте в барабан машинки. Наволочка пом’якшить удари кросівок об стінки барабана та допоможе зберегти форму взуття.

Сода для усунення запахів

Додайте в пральну столову ложку харчової соди під час прання кросівок. Сода має натуральні властивості, що дезодорують, тому вона прибере всі неприємні запахи і подарує взуттю свіжість. Крім того, сода допоможе також вибілити кросівки.

Сушіння на повітрі

Після прання кросівки краще сушити на свіжому повітрі, а не в сушарці. Адже під впливом температури в сушарці взуття може деформуватися або пошкодитися. Щоб кросівки швидше висохли на свіжому повітрі і зберегли форму — набийте їх зім’ятими паперовими рушниками або сухими серветками. Не ставте кросівки під прямі сонячні промені — сушіть у тіні.

Раніше "Телеграф" розповідав Лайфхак для дівчат. Як відмити фарбу для волосся, якщо вона потрапила на шкіру.