Що допоможе прибрати липкий жир на кухні: зробіть саморобний засіб своїми руками за цим рецептом

Читать на русском
Автор
517
Кухня сяятиме Новина оновлена 18 травня 2024, 08:29
Кухня сяятиме. Фото Freepik

Підходить для очищення витяжки, духовки, кухонних меблів та побутових приладів

Меблі на кухні можуть часто покриватися липким шаром жиру. Щоб підтримувати чистоту, необов’язково витрачати гроші на дорогі магазинні засоби. Існують доступні та ефективні альтернативи — ви можете приготувати мийний засіб від жирних плям самостійно.

Легко очистити кухонні поверхні від липкого жиру допоможе саморобна суміш із доступних інгредієнтів. Про це пише ukr.media.

Для приготування домашнього засобу для боротьби з липким жиром на кухні використайте:

  • 1 склянка спирту (95%)
  • 1 склянка води
  • 1 ст. л. будь-якого засобу для миття посуду

Як приготувати ефективний мийний засіб від жиру

Спочатку налийте всі інгредієнти у пульверизатор. При необхідності воду та спирт можна замінити горілкою. Струсіть пульверизатор, щоб інгредієнти добре змішалися. Розпорошіть отриманий розчин на ділянки, вкриті липким жиром, і залиште на 5 хвилин для дії. Потім легко видаліть бруд за допомогою ганчірки з мікрофібри.

Саморобний засіб допоможе прибрати жирні плями з витяжки, духовки, кухонних меблів та побутових приладів. У важкодоступних місцях для очищення можна використовувати стару зубну щітку.

Раніше ми писали, як позбутися постільних клопів у рушниках. Маленькі та плоскі постільні клопи можуть непомітно проникнути у волокна тканини.