Ідеальна м’ясна вечеря: як приготувати крученики

Читать на русском
Автор
Простий рецепт кручеників
Простий рецепт кручеників. Фото 24tv.ua

Ситна і дуже смачна страва з курки

Крученики — ідеальний варіант вечері чи обіду. Це неймовірно смачна, соковита й ароматна страва, яка точно сподобається вашим близьким. Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний маринад для курячих стегенець, а тепер ділимося рецептом старовинним рецептом кручеників.

Так, приготувати їх не дуже просто й швидко, але результат вам точно сподобається. Рецептом поділилася кулінарна блогерка Мирослава Пекарюк.

Як приготувати крученики

Інгредієнти:

  • куряче філе — 1 кг;
  • яйця — 2 шт;
  • сушені білі гриби — 50 г;
  • варена гречка — 150 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • вершкове масло — 80 г;
  • кріп;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Сушені білі гриби замочуємо у холодній воді на 15 хвилин. Відварюємо їх в цій самій воді 15 хвилин.
  2. Виймаємо гриби з бульйону і дрібно нарізаємо. Відварюємо гречку до готовності.
  3. Круто відварюємо яйця і нарізаємо їх кубиками. Подрібнюємо кріп.
  4. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистості. Перекладаємо у глибоку миску гриби, яйця, гречку, кріп та готову цибулю. Додаємо сіль, перець і перемішуємо.
  5. Куряче філе розрізаємо на 2-3 шматочки. Відбиваємо його.
  6. На кожну скибочку викладаємо начинку. Загортаємо, утворюючи крученики.
  7. Розігріваємо олію на сковороді та обсмажуємо крученики з обох сторін. Перекладаємо їх у каструлю.
  8. Заливаємо крученики грибник бульйоном і додаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння, а потім тушкуємо близько під 25 хвилин на маленькому вогні.
  9. Розтоплюємо вершкове масло в каструлі з товстим дном. Додаємо борошно і обсмажуємо, постійно помішуючи. Вливаємо трохи грибного бульйону, в якому тушкувалися крученики, і сметану.
  10. Перемішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо сіль і перець. Соус з’єднуємо з кручениками і тушкуємо ще 7 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ситний суп з беконом. Ця страва - класика німецької кухні, яка вразить вас своїм смаком.