Ситна і дуже смачна страва з курки
Крученики — ідеальний варіант вечері чи обіду. Це неймовірно смачна, соковита й ароматна страва, яка точно сподобається вашим близьким. Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний маринад для курячих стегенець, а тепер ділимося рецептом старовинним рецептом кручеників.
Так, приготувати їх не дуже просто й швидко, але результат вам точно сподобається. Рецептом поділилася кулінарна блогерка Мирослава Пекарюк.
Як приготувати крученики
Інгредієнти:
- куряче філе — 1 кг;
- яйця — 2 шт;
- сушені білі гриби — 50 г;
- варена гречка — 150 г;
- цибуля — 1 шт;
- борошно — 1 ст. л.;
- вершкове масло — 80 г;
- кріп;
- сметана — 2 ст. л.;
- сіль, перець — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Сушені білі гриби замочуємо у холодній воді на 15 хвилин. Відварюємо їх в цій самій воді 15 хвилин.
- Виймаємо гриби з бульйону і дрібно нарізаємо. Відварюємо гречку до готовності.
- Круто відварюємо яйця і нарізаємо їх кубиками. Подрібнюємо кріп.
- Нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистості. Перекладаємо у глибоку миску гриби, яйця, гречку, кріп та готову цибулю. Додаємо сіль, перець і перемішуємо.
- Куряче філе розрізаємо на 2-3 шматочки. Відбиваємо його.
- На кожну скибочку викладаємо начинку. Загортаємо, утворюючи крученики.
- Розігріваємо олію на сковороді та обсмажуємо крученики з обох сторін. Перекладаємо їх у каструлю.
- Заливаємо крученики грибник бульйоном і додаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння, а потім тушкуємо близько під 25 хвилин на маленькому вогні.
- Розтоплюємо вершкове масло в каструлі з товстим дном. Додаємо борошно і обсмажуємо, постійно помішуючи. Вливаємо трохи грибного бульйону, в якому тушкувалися крученики, і сметану.
- Перемішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо сіль і перець. Соус з’єднуємо з кручениками і тушкуємо ще 7 хвилин.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ситний суп з беконом. Ця страва - класика німецької кухні, яка вразить вас своїм смаком.