Ідеальний маринад для курячих стегенець: м’ясо виходить ніжним і соковитим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Дуже смачне м’ясо з апельсином](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/b/34/5cdd50db-9daef845b049d0642862b44881be634b.jpg?v=3350_1)
Секрет цієї страви — в особливому маринаді
Ми розповідали, як смачно приготувати м’ясо з картоплею. Тепер ділимось вдалим маринадом для курки. Він підходить для приготування м’яса як на вугіллі, так і в звичайній духовці.
Цей рецепт — справжня знахідка для любителів ароматної та соковитої курки. Курячі стегна, мариновані в пікантній суміші апельсинового соку, соєвого соусу, гірчиці та спецій, стануть окрасою будь-якого столу. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 1 апельсин
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. гірчиці
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 1 ч. л. сушеного базиліку
- 1 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- Зніміть цедру з половини апельсина, а потім розріжте його навпіл і вичавіть сік. У мисці змішайте апельсиновий сік, цедру, соєвий соус, олію, гірчицю, базилік, сіль і перець. Добре перемішайте маринад і на деякий час відставте. Добре промийте і просушіть курячі стегна. Натріть їх сіллю і перцем з усіх боків.
- Зробіть на м'ясі кілька проколів ножем. Перекладіть курку в миску з маринадом і ретельно перемішайте.
- Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на 2 години. Чим довше курка буде маринуватися, тим більш насиченим буде її смак.
- Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть замариновані стегна на деко. Випікайте протягом 50 хвилин, періодично поливаючи курку маринадом, що залишився.
Готові курячі стегна викладіть на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте з улюбленим гарніром. Також ми ділились вдалим рецептом пирога.