Ідеальний маринад для курячих стегенець: м’ясо виходить ніжним і соковитим

Читать на русском
Автор
Дуже смачне м’ясо з апельсином
Дуже смачне м’ясо з апельсином. Фото maximum.fm

Секрет цієї страви — в особливому маринаді

Ми розповідали, як смачно приготувати м’ясо з картоплею. Тепер ділимось вдалим маринадом для курки. Він підходить для приготування м’яса як на вугіллі, так і в звичайній духовці.

Цей рецепт — справжня знахідка для любителів ароматної та соковитої ​​курки. Курячі стегна, мариновані в пікантній суміші апельсинового соку, соєвого соусу, гірчиці та спецій, стануть окрасою будь-якого столу. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 6 курячих стегон
  • 1 апельсин
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. сушеного базиліку
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  1. Зніміть цедру з половини апельсина, а потім розріжте його навпіл і вичавіть сік. У мисці змішайте апельсиновий сік, цедру, соєвий соус, олію, гірчицю, базилік, сіль і перець. Добре перемішайте маринад і на деякий час відставте. Добре промийте і просушіть курячі стегна. Натріть їх сіллю і перцем з усіх боків.
  2. Зробіть на м'ясі кілька проколів ножем. Перекладіть курку в миску з маринадом і ретельно перемішайте.
  3. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на 2 години. Чим довше курка буде маринуватися, тим більш насиченим буде її смак.
  4. Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть замариновані стегна на деко. Випікайте протягом 50 хвилин, періодично поливаючи курку маринадом, що залишився.

Готові курячі стегна викладіть на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте з улюбленим гарніром. Також ми ділились вдалим рецептом пирога.