Цю закуску захочете їсти ложкою: до шашлику, пасти чи просто на хліб

Читать на русском
Автор
З таким соусом страви стануть ще смачнішими
З таким соусом страви стануть ще смачнішими. Фото shuba.life

Чудовий варіант смачного перекусу

Різноманітні соуси завжди доповнюють смак страв та розкривають на повну смак їжі. Деякі з них використовують саме в тандемі у той час, як інші можна їсти просто намазавши на хліб.

Однією із таких намазок ми сьогодні хочемо поділитися сьогодні. Авторка рецепта переконує, що спробувавши таку закуску одного разу захочеться її їсти ложкою. А опублікували його на Instagram-сторінці "thefoodhub.by_ilona".

Як приготувати смачну закуску

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 2 шт.;
  • часник – 1 гол.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець чилі – 2 шт.;
  • волоські горіхи – жменя;
  • сік лимона – 1-2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.;
  • оливкова олія;
  • базилік;
  • гранатовий соус (за бажанням) – 1-2 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Цілу голівку часнику посолити, полити оливковою олією та загорнути у фольгу.
  2. Перці та часник викласти у форму для запікання, перці полити оливковою олією та відправити у розігріту до 200 градусів духовку до повного помʼякшення овочів. Приблизно на 40-50 хвилин.
  3. Посмажити цибулю до золотистого кольору, а перці чилі нарізати.
  4. У чашу блендера викласти запечені перці, видавити часник, нарізані перці чилі, смажену цибулю, горіхи, сік лимона, цукор, сіль, панірувальні сухарі, гранатовий соус, додати приправи та влити трішки оливкової олії.
  5. За бажанням додати нарізаний свіжий базилік.
  6. Перебити блендером до однорідності.

Раніше ми писали, як приготувати шашлик зі скумбрії. Ця риба, приготовлена на мангалі, порадує вас своїм яскравим смаком.