Чим швидко відмити мікрохвильову піч від жиру: знадобиться один копійчаний засіб

Читать на русском
Автор
Як швидко очистити мікрохвильову піч Новина оновлена 22 травня 2024, 15:05
Як швидко очистити мікрохвильову піч. Фото Freepik

Впоратися з жиром допоможуть не лише "магазинні" засоби

На кухні, особливо на плиті, неминуче з’являються різні жирові плями та забруднення, які псують зовнішній вигляд і ускладнюють прибирання. Мікрохвильова піч не є винятком, вона також часто покривається важковивідними плямами від їжі, які потрібно якнайшвидше виводити.

У матеріалі Express розповіли, як можна позбавитися проблеми всього за три хвилини. На допомогу прийде простий копійчаний засіб.

Як швидко очистити мікрохвильову піч

Експерт із домашнього господарства Джилл Ністун розповіла про швидкий, але ефективний спосіб, який допоможе господаркам спростити процес чищення мікрохвильової печі. На це знадобиться мінімум зусиль.

За її словами, легко розщепити жирові плями можна за допомогою сили пари. Після того як ви обробите кухонний прилад, залишиться тільки взяти ганчірочку та видалити всі залишки.

Візьміть воду, лимонну кислоту, кухонну губку та пляшку з розпилювачем. Найважливішим інгредієнтом тут є лимонна кислота, тому що вона одночасно виконує очищувальну та дезінфікуючу функції.

Наповніть пляшку з розпилювачем водою, додайте туди 2-3 столові ложки лимонної кислоти, струсіть. Потім відкрийте мікрохвильову піч і розпорошіть приготований розчин на внутрішній поверхні, особливу увагу приділіть стінкам, стелі та дверцятам. Далі запустіть мікрохвильову піч, поставивши в неї миску з водою. Увімкніть на максимальну потужність і встановіть таймер на 3-5 хвилин, щоб вода нагрілася і почала випаровуватися.

По завершенні часу обережно вийміть миску, візьміть губку і протріть поверхню мікрохвильової печі, видаляючи розщеплені жирові забруднення. Далі протріть її сухою ганчіркою, щоб прибрати залишки вологи та розчину.

"Телеграф" писав раніше, як прибрати пил у важкодоступних місцях. Ми поділилися дієвим лайфхаком.