Жир та бруд не будуть псувати зовнішній вигляд духовки: як видалити плями на її склі

Читать на русском
Автор
Чим помити скло духової шафи
Чим помити скло духової шафи. Фото Freepik

Скло духовки буде сяяти чистотою

Жирні плями на склі духовки повністю псують її зовнішній вигляд. Видалити їх складно, однак, якщо знати деякі хитрощі, зробити це можливо. Ваша духовка буде, як нова. Раніше ми розповідали, як очистити раковину, а тепер ділимося, як вимити скло духової шафи.

Не обов’язково купувати агресивні хімікати — можна скористатися засобами, які є на кожній кухні. Про це розповіли на OBOZ.UA.

Як видалити стійкі забруднення зі скла духовки

Оцет і вода

Для цього треба розмішати у пропорції 1:1 воду та оцет. Суміш варто перелити у пульверизатор і обробити скляну поверхню. Після цього варто залишити розчин на склі на 10 хвилин. Поверхню треба протерти вологою ганчіркою.

Паста з харчової соди

Ще один дієвий метод для позбавлення від плям на склі духовки — паста зі звичайної соди. Для її приготування треба змішати її з водою, щоб утворилася густа консистенція. Пасту треба нанести на поверхню і залишити на 15 хвилин, а потім протерти вологою ганчіркою.

Лимонний сік і сіль

Простий, але не менш дієвий метод — суміш лимонного соку і солі. Цим розчином треба обробити поверхню товстим шаром. Наверх треба налити лимонний сік. Суміш має постояти 10 хвилин, а потім за допомогою щітки чи губки можна братися до видалення плям.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибрати пил у важкодоступних місцях. Ми поділилися дієвим лайфхаком.