Хрумкі нагетси без грама м’яса: виходять не гірше звичних

Читати російською
Автор

Смачно, швидко та дуже незвичайно

Раптом зголодніли або друзі пропонують влаштувати вечірку у вас вдома, а пригощати їх нічим? В цьому випадку вас врятують різноманітні закуски.

Якщо ж вдома є кабачки, Shuba пропонує приготувати з них хрусткі нагетси. Смачна і корисна страва до смаку не поступиться класичним м’ясним. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі.

Як приготувати нагетси з кабачків

Інгредієнти на 2 порції:

  • кабачки — 2 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • борошно пшеничне — 5 ст. л.;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • копчена паприка — 1/2 ч. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для соусу:

  • сметана — 3 ст. л.;
  • кріп, пучок — 1/4 шт.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки ретельно миємо та сушимо, за бажанням чистимо шкірку. Розрізаємо їх упоперек навпіл, потім кожну половину розрізаємо ще на 4 частини. Солимо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
  2. Сир натираємо на дрібну тертку. Очищений часник пропускаємо через часникочавку. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо панірувальні сухарі та копчену паприку.
  3. В окрему миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо їх. Збиваємо до появи перших бульбашок.
  4. Трохи віджимаємо кабачки. Кожен шматочок занурюємо спочатку в яєчну суміш, потім обвалюємо в борошні та панірувальних сухарях.
  5. Викладаємо підготовлені кабачки на застелене пергаментом деко. Відправляємо все в розігріту до 210 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин до появи скоринки.
  6. Для приготування соусу чистимо та подрібнюємо часник, дрібно нарізаємо кріп. Змішуємо, додаємо сметану та сіль. Все ретельно перемішуємо та подаємо з приготовленим соусом кабачки.

На закуску можна приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками. Ви приготуєте його за лічені хвилини.