Хрумкі нагетси без грама м’яса: виходять не гірше звичних

Читать на русском
Автор
Пікантні нагетси із часниковим соусом
Пікантні нагетси із часниковим соусом. Фото shuba.life

Смачно, швидко та дуже незвичайно

Раптом зголодніли або друзі пропонують влаштувати вечірку у вас вдома, а пригощати їх нічим? В цьому випадку вас врятують різноманітні закуски.

Якщо ж вдома є кабачки, Shuba пропонує приготувати з них хрусткі нагетси. Смачна і корисна страва до смаку не поступиться класичним м’ясним. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі.

Як приготувати нагетси з кабачків

Інгредієнти на 2 порції:

  • кабачки — 2 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • борошно пшеничне — 5 ст. л.;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • копчена паприка — 1/2 ч. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для соусу:

  • сметана — 3 ст. л.;
  • кріп, пучок — 1/4 шт.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки ретельно миємо та сушимо, за бажанням чистимо шкірку. Розрізаємо їх упоперек навпіл, потім кожну половину розрізаємо ще на 4 частини. Солимо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
  2. Сир натираємо на дрібну тертку. Очищений часник пропускаємо через часникочавку. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо панірувальні сухарі та копчену паприку.
  3. В окрему миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо їх. Збиваємо до появи перших бульбашок.
  4. Трохи віджимаємо кабачки. Кожен шматочок занурюємо спочатку в яєчну суміш, потім обвалюємо в борошні та панірувальних сухарях.
  5. Викладаємо підготовлені кабачки на застелене пергаментом деко. Відправляємо все в розігріту до 210 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин до появи скоринки.
  6. Для приготування соусу чистимо та подрібнюємо часник, дрібно нарізаємо кріп. Змішуємо, додаємо сметану та сіль. Все ретельно перемішуємо та подаємо з приготовленим соусом кабачки.

На закуску можна приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками. Ви приготуєте його за лічені хвилини.