Якщо вдома вимкнули світло: як зберегти м’ясо свіжим без холодильника

Читать на русском
Автор
Ефективні методи збереження м’яса без холодильника
Ефективні методи збереження м’яса без холодильника. Фото jisty.com.ua

Прості фішки точно вас виручать

Через дефіцит в енергосистемі в Україні знову постає питання з відключенням електрики. Якщо ви ще не думали про покупку генератора, значить, варто замислюватися про альтернативи для більш тривалого зберігання продуктів.

Особливо гостро це питання стосується м’яса – цей продукт дуже швидко псується. Разом із "Главредом" поділимося ефективним методом зберігання м’яса без холодильника.

Як зберегти м’ясо без холодильника

Один із найдієвіших способів – це проварювання продукту. Для цього потрібно нарізати м’ясо на шматочки та проварити в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин.

Підготовлене м’ясо потрібно перекласти в тару та щільно закрити. Зберігати його можна в темному прохолодному місці протягом 2-х діб.

Розв'язати проблему зберігання м’яса допоможе оцет. Потрібно змочити натуральну тканину в 9-відсотковому оцті, обмотати нею м’ясо, відправити в ємність і щільно закрити її. Тару необхідно відправити в прохолодне місце і кожні 7-8 годин потрібно міняти тканину та зливати зайву рідину. М’ясо може зберігатись таким чином протягом 3 діб.

Якщо у вашій морозильній камері є лід, він продовжить свіжість м’яса на 3 доби. Необхідно відправити його в якусь тару, покласти туди м’ясо, а зверху знову присипати його кригу. Міняти лід та виливати зайву воду необхідно кожні 3-4 години.

Продовжити термін зберігання м’яса до 4-х діб допоможе смалець. Необхідно просто обмазати поверхню м’яса розтопленим свинячим жиром, загорнути в натуральну тканину і покласти в прохолодне темне місце.

М’ясо можна помістити в кисле молоко і зберігати його в прохолодному місці — так воно може зберігатися до 4 діб. Також можна залити м’ясо холодним молоком, проте термін зберігання такого м’яса скоротиться до 2-х діб.

Раніше ми розповідали, як зберегти заряд смартфона під час відключення світла. Вам точно це знадобиться.