Як зберігати молоко довго: хитрощі, які подіють у кожного

Читать на русском
Автор
Лайфхаки щодо тривалого зберігання молока
Лайфхаки щодо тривалого зберігання молока. Фото Canva

Ви могли не знати про ці речі

Кожен продукт має термін придатності. Якщо йдеться про молоко, він не дуже довгий — всього 5-7 днів. За цей час ми можемо не встигнути його випити, тому доводиться викидати. Є методи, як збільшити тривалість цього продукту. До речі, раніше ми ділилися лайфхаками щодо зберігання часнику.

Магазинне молоко краще не зберігати в пакеті. Натомість перелийте його в банку або посуд з емалі. Це продовжить термін його зберігання, пише "Телеграф". Дієвий метод також — перелити молоко у герметичні контейнери. У них не потраплятиме повітря, через яке продукт може зіпсуватися.

Ще одна проста хитрість — поставте молоко у холодильник на найвищу полицю біля стінок. І у жодному випадку не кладіть його на дверцята, бо там не залишатиметься свіжим довго.

Збільшити тривалість зберігання молока можна й прокип'ятивши його. Але біля місткості з рідиною не варто ставити гарячі страви. Також молоко не можна ставити на сонячне місце. А от у морозилці молоко можна тримати протягом 2-3 місяців.

Раніше "Телеграф" розповідав, як перетворити мед із зацукрованого — у рідкий. Потрібно покласти його у місткість та тримати на водяній парі.