Може залишатись свіжою до 50 днів: де і як зберігати зелень вдома

Читать на русском
Автор
Як зберігати зелень вдома
Як зберігати зелень вдома. Фото Freepik

Деякі види зелені швидко в’януть і втрачають свої властивості

Деякі продукти мають дуже короткий термін "життя", особливо це стосується зелені, яка здатна швидко в’янути. Однак існують перевірені секрети, які допоможуть зберегти свіжу зелень на тривалий час, аж до 50 днів.

Про те, як і де краще зберігати різні види зелені, розказано в матеріалі TSN. Ці поради значно просять життя господаркам.

Як зберегти свіжість зелені надовго

Петрушку експерти рекомендують зберігати у спеціальному контейнері з місткістю для води та отворами, щоб додавати рідину. Якщо створити в ньому ідеальні умови, зелень може зберігати свою свіжість до 50 днів. Якщо такого контейнера у вас немає, тоді візьміть скляну банку, додайте туди води й занурте петрушку. Там її свіжість можна продовжити до 20 днів.

У кінзи невеликий термін "життя" і вона більш примхлива, ніж інші види. Щоб вона довше залишалася свіжою, її потрібно тримати в банці або контейнері, щоб стебла рослини були повністю занурені у воду.

Що стосується кропу, то його у спеціальному контейнері можна зберігати у свіжому вигляді до 2 місяців. Якщо помістити стебла в банку з водою, то зможете насолоджуватися зеленню до 45 днів, але без води кріп досить швидко зів’яне.

Базилік у банці чи контейнері зберігати можна до тижня. І враховуючи, що він має сильний запах, краще відокремити його від інших продуктів.

Шпинат можна покласти в поліетиленовий пакет, так він може зберегти свіжість до 6 днів, але не забудьте зробити в пакеті дірочки. Шпинату потрібне повітря, інакше, зелень пропаде.

Мелісу бажано зберігати у вологому рушнику, але також можете використовувати контейнер. Свіжість зелені може зберігатись до 7 днів.

"Телеграф" писав раніше, як виростити на грядці гарний кріп. Цей лайфхак дуже допоможе дачникам.