Час сіяти моркву: як правильно підготувати город

Читать на русском
Автор
Щоб морква росла прямою є свої секрети
Щоб морква росла прямою є свої секрети. Фото Freepik

Висіяти та виростити моркву не так складно, як здається — є дві головні умови посадки

Поки морква дорожчає на ринках, українські городники готуються до її висадки. За правильних умов та посадки, моркву можна встигнути висадити двічі. Перший раз зазвичай сіють в травні, тоді як щоб отримати другий осінній урожай, посійте насіння в середині або наприкінці літа. В червні також можна садити пізньостиглі сорти моркви — їх врожай збирають у вересні.

Про це пише портал Gardening Know How. Температура на вулиці має бути вищою за 10 градусів і насіння висівається безпосередньо в ґрунт. Овоч добре росте на пухкій землі. Ключ до того, щоб морква росла рівно, — підготувати грунт перед посадкою. Видаліть будь-яке коріння, каміння або великі шматки рослинного детриту.

Насіння моркви дрібне, його важко висіяти прямо. Найпростіше злегка розсипати насіння у такий акуратний ряд, наскільки це можливо. Для рядів зробіть борозну глибиною приблизно 1,3 см. Злегка засипте насіння землею і полийте. Для проростання моркви знадобиться 2-3 тижні. Позначте свій ряд або грядку, щоб не забути і не посіяти щось інше.

Після того, як рослина проросте, то варто її прорідити. Перед проріджуванням морква має мати 7-10 см у висоту. Шукайте ті, які здаються худими, маленькими або лежать практично один на одному. Проріджуйте ряд або грядку, щоб коренеплоди були приблизно на 2,5 см один від одного.

Не висмикуйте сходи моркви, щоб прорідити їх. Пам’ятайте, що ці стрижневі корені не люблять, коли їх турбують. Натомість зріжте їх якомога ближче до поверхні ґрунту.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зрозуміти, що кабачки вже час знімати з грядки. Менші плоди можуть мати солодкуватий присмак.