Обирайте найсмачніші: як правильно збирати кабачки

Читать на русском
Автор
Кабачки та цукіні місцевого вирощування з'являються на ринку в кінці травня на початку червня
Кабачки та цукіні місцевого вирощування з'являються на ринку в кінці травня на початку червня. Фото Freepik

Кабачки ростуть швидко, тож є ризик перетримати на стеблі

Якщо ви правильно посадили кабачки та обрали ранні сорти, то у вас на початку літа вже можуть бути плоди. Перші тепличні кабачки з'являються вже в травні, тоді як на відкритому просторі дозрівають в кінці червня-на початку липня. Пік врожаю кабачків припадає на липень — серпень.

Якщо ваші кабачки вже починають визрівати, потрібно пам'ятати деякі правила збору врожаю. Ідеальним розміром для ніжності та насиченості смаку стануть плоди довжиною 15-20 см. Якщо збирати кабачки довжиною 5-10 см, вони матимуть солодкуватий смак.

Кабачки ростуть швидко, тож перевіряти їх потрібно кожен день. При зборі врожаю дивіться під велике листя, щоб знайти заховані кабачки.

Використовуйте гострий ніж, секатор або ножиці, щоб відрізати стебло на 2-5 см від плоду. Уникайте скручування або висмикування кабачків, оскільки це може пошкодити рослину. Збирати кабачки потрібно не рідше ніж кожні 2-3 дні.

Якщо залишити кабачки на стеблі надовго, то вийдуть великі, жорсткі плоди з насінням. Якщо плід м'який на дотик, він може бути перезріли чи гнилим.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно висаджувати та доглядати за помідорами, щоб отримати кращий врожай. Цим рослинам потрібна підтримка.