До +30, але з градом та поривчастим вітром: прогноз погоди до кінця тижня

Читать на русском
Автор
Опади не знизять температуру повітря
Опади не знизять температуру повітря. Фото freepik.com

Після холодної середини травня нарешті прийде тепло

В Україну йде літня спека, цього тижня стовпчики термометрів піднімуться до +30 градусів. Проте місцями пройдуть дощі із градом.

Як прогнозує метеоролог Ігор Кібальчич, 21 травня вдень невеликі короткочасні дощі можливі у західній частині та місцями на крайній півночі країни, їх можуть супроводжувати грози. В інших регіонах без опадів. Повітря прогріється до 22-27 градусів вище за нуль (на Закарпатті до +30).

У середу, 22 травня, короткочасні дощі з грозами можуть пройти лише у Карпатах та на Закарпатті. У нічні години прогнозується 8-13 градусів тепла, вдень буде +22 +27.

У четвер, 23 травня, вночі у західних областях, а вдень також у північних, центральних та східних очікуються короткочасні дощі з грозами. Місцями їх супроводжуватимуть град та шквалистий вітер до 15 – 20 м/с. Вночі синоптик обіцяє від 10 до 15 градусів тепла, а вдень буде 22-27 градусів із відміткою "плюс". На півдні ще тепліше – +28 +30 градусів.

У п’ятницю, 24 травня, грозові дощі очікуються у західних, Одеській та Миколаївській областях. У південних, східних та Дніпропетровській областях буде вітряно, до 15 – 20 м/с. Вночі стовпчики термометрів покажуть +9 +14 градусів, вдень – 20-25 градусів тепла (на півдні до +28).

У суботу, 25 травня, переважно буде сухо, лише у Криму місцями можливі дощі з грозами. У Приазов’ї та на Донбасі пориви вітру до 15-20 м/с. Вночі, за прогнозами синоптиків, в Україні буде від 7 до 12 градусів із позначкою "плюс", удень повітря прогріється до +19 +24 градусів.

У неділю, 26 травня, опадів в Україні не очікується. У Приазов’ї, Дніпропетровській області та на Донбасі сильний вітер із поривами до 15-20 м/с. Вночі стовпчики термометрів піднімуться до 8-13 вище за нуль, вдень прогнозується 19-24 градусів тепла.

Раніше Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", якою буде погода в Україні до кінця весни. В останні дні травня трохи похолодає.