Такого "Наполеона" ви ще не куштували: оригінальний рецепт десерту

Читать на русском
Автор
Ділимось простим рецептом смачного десерту
Ділимось простим рецептом смачного десерту. Фото 24 канал

Дуже смачний і соковитий тортик

Ми ділились рецептом чудового полуничного пирога. Тепер розповідаємо, як просто і швидко приготувати дуже смачний яблучний "Наполеон".

Завдяки яблукам у складі цей тортик виходить дуже ароматним, просоченим та соковитим. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 250 г маргарину (72%)
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. оцту
  • 100 мл крижаної води
  • дрібка солі

Для крему:

  • 300 мл молока
  • 250 г цукру
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. борошна
  • дрібка ванілі
  • 300 г масла
  • 1 кг яблук
  • сироп: 1 склянка води + 0,5 склянки цукру
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Перетріть руками маргарин з борошном до дрібної крихти. Додайте в крижану воду яйце, оцет, сіль, злегка збийте виделкою і вилийте в борошно.
  2. Швидко замісіть тісто, покладіть його в пакет і відправте в холодильник на 10-12 годин. Розділіть тісто на 6 частин.
  3. Кожну частину тіста розкачайте тонко, наколіть виделкою. Випікайте на сухій формі розміром 24 на 28 см при 200-220 градусах до легкої золотистості.
  4. З яблук зніміть шкірку і наріжте їх. У каструлі доведіть до кипіння воду з цукром, додайте яблука. Варіть до готовності, потім злийте воду.
  5. До цукру додайте борошно, крохмаль, ванілін і добре перемішайте. Закип'ятіть молоко і додайте до нього цукрову суміш, варіть до загустіння.
  6. Остудіть заварну основу і збийте міксером спочатку масло, а потім частинами додайте крем. На корж викладіть крем, зверху — яблука.
  7. Накрийте другим коржем і повторюйте шари, закінчуючи коржем. Прикрасьте торт крихтою від обрізків тіста і цукровою пудрою.

На цей десерт ви не потратите багато часу — хоч етапів кілька, та час між ними не потребує вашої безпосередньої участі. Також ми розповідали, як приготувати смачне суфле всього з двох інгредієнтів.