Такого "Наполеона" ви ще не куштували: оригінальний рецепт десерту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ділимось простим рецептом смачного десерту](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/af/066e3209-2c3576d378128a0c1dfacae3cef64af8.jpg?v=3588_2)
Дуже смачний і соковитий тортик
Ми ділились рецептом чудового полуничного пирога. Тепер розповідаємо, як просто і швидко приготувати дуже смачний яблучний "Наполеон".
Завдяки яблукам у складі цей тортик виходить дуже ароматним, просоченим та соковитим. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 250 г маргарину (72%)
- 1 яйце
- 1 ст. л. оцту
- 100 мл крижаної води
- дрібка солі
Для крему:
- 300 мл молока
- 250 г цукру
- 1 ст. л. крохмалю
- 1 ст. л. борошна
- дрібка ванілі
- 300 г масла
- 1 кг яблук
- сироп: 1 склянка води + 0,5 склянки цукру
- 2 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Перетріть руками маргарин з борошном до дрібної крихти. Додайте в крижану воду яйце, оцет, сіль, злегка збийте виделкою і вилийте в борошно.
- Швидко замісіть тісто, покладіть його в пакет і відправте в холодильник на 10-12 годин. Розділіть тісто на 6 частин.
- Кожну частину тіста розкачайте тонко, наколіть виделкою. Випікайте на сухій формі розміром 24 на 28 см при 200-220 градусах до легкої золотистості.
- З яблук зніміть шкірку і наріжте їх. У каструлі доведіть до кипіння воду з цукром, додайте яблука. Варіть до готовності, потім злийте воду.
- До цукру додайте борошно, крохмаль, ванілін і добре перемішайте. Закип'ятіть молоко і додайте до нього цукрову суміш, варіть до загустіння.
- Остудіть заварну основу і збийте міксером спочатку масло, а потім частинами додайте крем. На корж викладіть крем, зверху — яблука.
- Накрийте другим коржем і повторюйте шари, закінчуючи коржем. Прикрасьте торт крихтою від обрізків тіста і цукровою пудрою.
На цей десерт ви не потратите багато часу — хоч етапів кілька, та час між ними не потребує вашої безпосередньої участі. Також ми розповідали, як приготувати смачне суфле всього з двох інгредієнтів.