Копійчані засоби та пару помахів руки: чистимо мангал та гриль від нагару

Читать на русском
Автор
Все легко та просто Новина оновлена 21 травня 2024, 20:51
Все легко та просто. Фото Freepik

Гриль і мангал сяятимуть як нові

Як же ми любимо соковитий і ніжний шашличок! Однак щоб страва вийшла смачною, важливо регулярно і правильно доглядати гриль і мангал ними, позбавляючись нагару.

Нагар не тільки псує зовнішній вигляд гриля та мангалу, але може впливати на смак їжі. Однак не обов’язково використовувати дорогі кошти та годинами терти гриль чи мангал — можна використовувати простий, бюджетний, але ефективний метод від Ukr.Media. Він підійде для будь-яких поверхонь, включаючи сталь та антипригарні покриття. Головне – уникати використання жорстких щіток, які можуть зашкодити поверхню.

Як легко та швидко почистити гриль та мангал від нагару

У це складно повірити, але знадобиться лише два бюджетні кошти — оцет та сода. З їхньою допомогою все сяятиме.

Для виготовлення розчину змішайте ці інгредієнти в рівних пропорціях. Нанесіть його на забруднені ділянки гриля чи мангалу і залиште суміш на кілька годин, щоб вона подіяла. Після цього акуратно протріть оброблені місця м’якою стороною губки та ретельно промийте залишки суміші чистою водою.

Цей метод не тільки допоможе позбавитися значної кількості нагару без використання агресивних хімічних засобів, але й зробить ваш гриль або мангал акуратнішим. Це підвищить якість та смак приготовлених на ньому страв.

Раніше ми розповідали, як очистити сантехніку у ванній кімнаті. Це простий спосіб зберегти змішувачі у чистоті.