Забудьте про оцет: ось як очистити сантехніку у ванній

Читать на русском
Автор
Простий спосіб зберегти змішувачі у ванній в чистоті
Простий спосіб зберегти змішувачі у ванній в чистоті. Фото Karolina Grabowska/pexels.com

Щоб сантехніка мала гарний вигляд, вона повинна бути очищена від плям та накипу

Чищення сантехніки вимагає багато часу та сил. Плями від води та вапняний наліт виглядають непривабливо, через що вся ванна кімната втрачає свій зовнішній вигляд.

Якщо ви хочете, щоб змішувачі та інша сантехніка для ванної кімнати мали гарний вигляд довгі роки, правильний догляд має вирішальне значення. Регулярне чищення – найпростіший спосіб підтримувати змішувачі у хорошому стані. Плями, що з’являються, і вапняний наліт варто регулярно видаляти.

Крім того, необхідно звернути увагу на засоби для чищення. Важливо, щоб вони не дряпали поверхню, оскільки це може провокувати чи прискорити появу корозії. Тому варто замінити сильні хімічні миючі та поліруючі засоби простими домашніми засобами, більш м’якими, але все ж таки ефективними.

Чим чистити змішувачі у ванній

Одним із найпопулярніших домашніх засобів для очищення є оцет. Він допомагає боротися з накипом та утворенням нальоту. Але не всім подобається його специфічний аромат.

Існує не менш ефективний замінник оцту, який коштує копійки та є у більшості будинків. Це лимонна кислота. При змішуванні з водою цей засіб можна використовувати для видалення накипу та інших забруднень із сантехніки.

Просто перелийте приготовлений розчин у флакон з розпилювачем, нанесіть на забруднену ділянку та залиште приблизно на 15-20 хвилин. Після цього протріть поверхню ганчіркою поки на поверхнях не залишиться слідів небажаних забруднень. Лимонна кислота також може бути корисною при видаленні накипу в посудомийній машині або видаленні накипу і плям з душової кабіни.

Якщо ви хочете посилити ефект, досягнутий цим домашнім засобом, після видалення накипу можна використовувати лимонний сік, який стане полірувальним засобом.